Påsken 2024: Hytteturer, musikkinnspilling og dramatikk rundt stengetid

1 month ago 26



Mange har gjort seg klare for påskeferien denne onsdagen i mars.

Noen er på vei til fjellet, mens andre skal rekke butikkene før Norge går inn i høytiden. Eller som i dette tilfellet: rekke Vinmonopolet i siste liten.

– Er polet stengt? Jeg skulle jo bare innom å kjøpe en liten tequila til spillkveld med noen venner. Nå blir jeg han kjipe vennen, så det blir kjedelig å komme med de dårlige nyhetene ...

STENGT: Frem til lørdag. Så om du ikke rakk innom Vinmonopolet før stengetid i dag, så bør du ha noe alkohol hjemme i «påskeegget». Foto: Preben Brækstad / VG

Det sier en noe resignert Marco Pizarro (25), som var utenfor Vinmonopolet på Oslo City klokken 16.07 onsdag. Det var syv minutter for sent – nå har nemlig Vinmonopolet stengt i et par dager.

– Dette var utrolig skuffende, og jeg ble tatt litt på sengen nå. Jeg synes det kunne ha vært ordinære åpningstider i påsken, mener Pizarro.

Mens noen slet med å rekke polet, forberedte andre seg på fjelltur.

Ved Sandvika bussterminal i Bærum fylte en kompisgjeng bilen full med ski og annen bagasje.

GUTTA PÅ TUR: Daniel Samuelsen (fra venstre), Erik Lindholm og Toralf James Macculloch Grand skal til Valdres denne påsken. Det blir ikke så mye drikking av sprit, men øl på boks skal de kose seg med. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

– Vi skal til Valdres på fjellet i fem dager. Vi har god mat med oss og skal gå litt i fjellet, sier Toralf James Macculloch Grande.

Kompisen Daniel Samuelsen er også klar for tur. Foreldrene hans eier hytta, som ligger i Etnedal. For å komme seg til selve hytta må de gå én og en halv mil på fjellski.

– Toralf skal lage skiløype hele veien inn til hytta har han sagt. Han skal tråkke opp for oss, mens vi sitter inne i bilen og varmer oss, sier den tredje i vennegjengen, Erik Holm.

Fra England og rett til Vinmonopolet

Mens Pizarro må møte vennene slukøret og uten tequila, var Pete og Andy de siste som forlot polet på Oslo City før det stengte onsdag ettermiddag.

ROCK ’N’ ROLL: Britene Andy og Pete skal kose seg på metalfestival i påsken. Derfor har de fylt opp poser, hender, og lommer med alkohol til forspillet på hotellrommet. Foto: Preben Brækstad / VG

Britene hadde fylt opp poser, hender og lommer på sin vei ut, og sier de skal drikke seg «i god form» til en metalfestival de skal på denne påsken.

– Det har vært en lang dag. Vi har reist i hele dag og dro rett hit fra flyplassen for å kjøpe inn til uken vi har i vente, sier Andy.

Hva tenker du?Rakk du Vinmonopolet?aSelvsagt, varer derifra er det viktigste som ligger i mitt påskeeggbNei, jeg er kjempeskuffetcJeg har mer av nok fra førdJeg er avholds, så jeg kunne ikke brydd meg mindreeNå må nesten folk slutte å bry seg så mye om alkohol for å ha det hyggelig

De to kameratene reagerer litt på de restriktive alkohollovene i Norge, men er glad de fikk med seg de varene dem skulle konsumere gjennom den kristne høytiden.

– Heldigvis gjorde en av dem som jobber her oss oppmerksomme på åpningstidene. Så nå har vi forhåpentligvis sikret oss for oppholdet, sier Pete.

Noen som har vært tidlig ute for å handle litt, men ikke mye, er kompisene John Arne Arnseth og Eric Menchini.

På polet har de kjøpt seg en flaske prosecco. Den skal de drikke i musikkstudio onsdag kveld.

Jobbpåske

Røde dager og lokale retningslinjer påvirker alkoholsalget i påsken.

– Vi er på vei i studio og skal spille inn ny låt. Vi lager musikk, så det blir ikke så mye ferie, sier Arnseth.

Han har den siste tiden opplevd å gå viralt på TikTok. Kjendisstatusen må opprettholdes, derfor skal det jobbes i påsken.

MUSIKKDUOEN: Eric Menchini (grå capsen) er hjernen bak mye av musikken, mens Jon Arne Arnseth (grå caps) er stemmen. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

– Vi må også ha noe å kose oss med og feire litt, sier han om proseccoflasken.

Kompisen Menchini er enig.

– Det blir jobbpåske. I tillegg er det tidenes verste vær. Det tror jeg er fordi det er mars-påske og ikke april-påske. Da er det alltid sol, sier han.

TIKTOK: Jon Arne Arnseth viser fram TikTok-brukeren sin, her kaller han seg «Johnnyboaih» og ofte blir han stoppet å gjenkjent for videoene han legger ut. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Et annet sted i Sandvika har polske Kamila Kuzminska brukt dagen på å gjøre seg klar for å rydde og organisere hjemme i påsken. Med seg har hun sønnen Daniel (3).

Kuzminska flyttet til Norge for noen år siden. Om to måneder skal de flytte.

– Nå i påsken har jeg tid til å pakke ting jeg ikke trenger, og jeg får tid til å gå gjennom ting jeg kanskje kan selge, sier hun til VG.

HJEMMEPÅSKE: Ofte har hun vært i Polen for å markere påsken. I år blir Kamila Kuzminska hjemme. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Denne påsken har sønnen har fått seg en gul påskelue.

Han valgte luen selv, det var hans idé, sier hun mens hun smiler mot sønnen.

I år har hun valgt å bli i Norge, selv om påsken markeres stort i hjemlandet.

– Det er mange polske påsketradisjoner. Vi maler egg, familie møtes og samles rundt bordet. I tillegg spiser vi mye egg og godteri, sier hun.

Hva tenker du?Hva er din ultimate påskeaktivitet?aFjellski & chill!bStudiosession med prosecco i gode venners lag.cÅ teste alle varene jeg har kjøpt på Vinmonopolet!dKrim av typen påske og det største påskeegget med mitt favorittsnop.

I Norge har hun blitt stor fan av tradisjonen rundt påskekrim.

– Jeg er stor fan av Jo Nesbø. Jeg leser mye påskekrim, sier hun.

P.S! Det spøker for påskeeggene i år. Les mer om det her.

Read Entire Article