Politiet har stengt «Cannabiskafé» i Oslo

1 week ago 11



Lederen av Alliansen for rettighetsorientert ruspolitikk, Roar Mikalsen, sto bak disken og solgte ulike sorter cannabis til kundene. Kafeens adresse ble offentliggjort på åpningsdagen, lørdag.

– Det blir brus og bøker, men poenget er cannabisen. Vi tenkte at de kan sitte å lage seg sigaretter i kafeen og så kan de gå hjem eller til en park og feire der, sier Mikalsen til Avisa Oslo.

– Håper politiet kommer

Hensikten med å åpne kaféen er å skape debatt rundt ruspolitikken i landet.

– Vi håper politiet kommer. Vi ber ikke om tillatelse, men vi har informert dem om hva som skjer. Vi har åpen kontakt med dem underveis, sa Mikalsen til avisa.

Lørdag formiddag er politiet på plass og har stengt lokalet.

Kannabis salg i Oslo

Foto: Zhilwan Manbari / NRK

Politiet er blitt kjent med det som kan framstå som mulig offentlig salg av narkotika i en butikk i sentrum. Politiet har nå stengt salget, og det gjøres vurdering på evt staffeforfølgelse av selger, skriver de på X/Twitter.

En demonstrasjon

– Jeg har slutta å røyke selv, men ville være med, fordi det er på en måte en viktig slags sivil ulydighetsaksjon. Jeg synes at alle rusmidler burde kunne fås tak i i trygge rammer, inkludert for eksempel heroin fra fastlege for de som er avhengige av det. Og at de på en måte milde rusmidlene burde kunne selges lovlig, regulert av staten og at staten kunne tjene penger på det. Det sier en av de frammøtte.

Han tror de som har møtt opp utenfor lokalet kunne fått tak i stoff uansett.

– Så de har møtt opp her for å fremme denne saken da, så det er en slags demonstrasjon selv om de ikke har skilt og paroler.

Publisert 20.04.2024, kl. 11.31 Oppdatert 20.04.2024, kl. 11.53

Read Entire Article