Putin kan få 82 prosent av stemmene i presidentvalget, ifølge meningsmålinger

1 month ago 33



En valgkampplakat for Vladimir Putin med teksten «Russland, Putin, 2024» i St. Petersburg. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB

President Vladimir Putin kan få så mye som 82 prosent av stemmene i presidentvalget i Russland, ifølge meningsmålere som støttes av Kreml.

mandag 11. mars kl. 17:17

Tre motkandidater, som alle enten åpent støtter Putin eller følger Kremls linje, blir sett på som sjanseløse og har en oppslutning på mellom fem og seks prosent hver. Dette ifølge en undersøkelse blant stemmeberettigede utført av meningsmålingsinstituttet VCIOM.

Putin har hatt makten i Russland i nesten et kvart århundre og hevder valget er en avstemning om Russlands fremtid. Dersom han får mer enn 80 prosent av stemmene, vil det være hans beste resultat i et presidentvalg. Ifølge de offisielle resultatene i 2018 fikk han 76,7 prosent av stemmene da.

Presidentvalget avsluttes søndag. Putins seier anses som en selvfølge, men myndighetene gjør sitt ytterste for å presentere meningsmålingen som overbevisende, skriver nyhetsbyrået DPA.

Putin-konkurrenten Boris Nadezjdin har blitt nektet å stille til valg i Russland. Les mer om dette her.

Publisert: 11.03.24 kl. 17:17

Relaterte emner

Read Entire Article