Rektor ble angrepet av mindreårig gutt

1 week ago 10



Rektoren er innlagt på sykehus etter hendelsen.

 Thomas Evensen / TV 2
OSLO: En rektor på en skole i Oslo er innlagt på sykehus etter å ha blitt angrepet av en mindreårig gutt. Foto: Thomas Evensen / TV 2

Publisert 24.04.2024 12:56 Sist oppdatert 20 minutter siden

En rektor på en skole i Oslo er innlagt på sykehus etter å ha blitt angrepet av en mindreårig gutt tirsdag.

Gutten er ikke elev ved skolen der rektoren jobber.

Aftenposten omtalte saken først.

Har anmeldt saken

Divisjonsdirektør Petter Hagen i Utdanningsetaten bekrefter hendelsen til TV 2 via etaten sin kommunikasjonsavdeling.

– Rektor ved en av våre skoler ble utsatt for et voldsangrep i går ettermiddag. Politiet kom til stedet og hendelsen er politianmeldt. Han ble ikke angrepet på skolen, eller av en elev på sin egen skole, sier Hagen til TV 2.

Han sier at rektoren nå er sykmeldt.

– Rektor har det etter forholdene bra, men er sykmeldt. Vi følger opp rektor og skolen tett, og elever og foresatte er informert om hendelsen. Vår prioritert nå er å ivareta rektor og skolen, sier Hagen.

– Ser alvorlig på hendelsen

– Politiet bekrefter at vi etterforsker en voldshendelse som involverer en voksen person tilknyttet en skole i området, og en mindreårig gutt som er tilknyttet en annen skole, sier politiadvokat Ingrid Hærem i Oslo politidistrikt, til TV 2.

Hun sier at politiet ser alvorlig på hendelsen.

– Av hensyn til etterforskningen, og de involverte, ønsker ikke politiet å gi ytterligere opplysninger per nå. Politiet har god dialog med de aktuelle skolene gjennom skolekontakter og forebyggere, og ser alvorlig på hendelsen, sier Hærem.

Read Entire Article