Ruud tok karrierens største skalp – slo Novak Djokovic

2 weeks ago 13



Casper Ruud - Novak Djokovic 6–4, 1–6, 6–4

Verdenseneren har stått i veien for nordmannen i jakten på Grand Slam- og sluttspilltriumf tidligere, men endelig var det Ruuds tur til å strekke armene høyest.

– Det var en litt spesiell kamp. Vi har kanskje sett Djokovic spille bedre før, men jeg følte det var en god sjanse til å ta en skalp i dag, sier Ruud til TV 2.

På tribunen fikk man se pappatrener Christian Ruud, mamma Lele og kjæresten Maria Galligani feire seieren – måpende etter prestasjonen. Selv tok han det med fatning, takket Djokovic for kampen og tok seg en slurk på benken. Endelig satt den.

– Jeg har ikke alle svarene nå, men er veldig glad nå. Å slå nummer én har jeg aldri gjort, å slå Novak har jeg aldri gjort. Jeg er litt i sjokk nå, sier Ruud til arrangøren.

Nå er han klar for sin første Masters-finale på grus, en snau måned før French Open innledes i Paris.

Djokovic

FRUSTRERT: Novak Djokovic klarte ikke å spille opp mot sitt beste.

Foto: VALERY HACHE / AFP

Men det så en periode ut til at han kunne rote det bort.

«Vær så snill, ikke gi bort dette»

På grusen i Monte-Carlo var nordmannen i det umulige hjørnet i første sett, men i det andre tårnet det seg opp med feil og bomslag. Frustrasjonen skinte gjennom TV-bildene.

– Hver jævla gang, ropte Ruud mot trenerbenken etter en av Djokovic' fulltreffere.

Han forklarer at det ble for mange feil og for mye slurv etter kampen.

Nordmannen fikk samlet seg på mesterlig vis. Det tredje var han tilbake i toppslag. På et tidspunkt ledet han 3–0, men så svarte veteranen kontant med å utligne til 4–4.

– Jeg ledet i tredje sett og så kom han tilbake. Det er litt typisk for hvor gode disse fyrene er under press. Du tenker: «Vær så snill, ikke gi bort dette».

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

LETTELSENS SUKK: Ruud kunne konstatere at han på sitt sjette forsøk mot Djokovic, endelig gikk seirende ut av kampen.

Foto: Denis Balibouse / Reuters

Men deretter så ikke nordmannen seg tilbake. Han fikk tre matchballer på stillingen 5–4, og på den siste av dem sendte han serberen ut av turneringen.

Første storskalp

Det er første gang på ni forsøk at nordmannen slår en av tennisens tre store spillere: Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic.

For Ruud tok sin aller største skalp – og han avsluttet en skrekkrekke som viste 19–0 i sett til gigantene etter åtte kamper. Han har verken vunnet mot dem eller noen som har vært ranket blant topp tre i verden da han møtte dem.

Monaco Monte Carlo Tennis Masters

MÅTTE GNI SEG I ØYNENE: Casper Ruud sendte Djokovic ut på villspor.

Foto: Daniel Cole / AP

Søndag kan han bryte enda en barriere. Dersom han slår greske Stefanos Tsitsipas, vinner han sin største turnering hittil i karrieren.

– I morgen blir en spesiell dag. Jeg har jaget en stor tittel i tre år nå, og i morgen skal jeg gi alt. Stef er en bra spiller på alle underlag, men han har kanskje vært aller best på grus, sier Ruud.

Tsitsipas står med to seirer i turneringen i Monte-Carlo.

– Jeg må komme ut i 100 og spille bra.

Må pynte på statistikk

Den norske tennisstjernen har spilt en rekke store finaler tidligere, men har ennå ikke vunnet en turnering over 250-nivå.

  • Ruud har spilt tre Grand Slam-finaler uten å vinne. Han har tapt mot Nadal og Djokovic i French Open og Carlos Alcaraz i US Open.
  • Han tok seg til finalen av ATP-sluttspillet i 2022, men tapte mot Djokovic.
  • Samme år tapte han Masters-finalen i Miami mot Alcaraz.

Samtlige av Ruuds ti ATP-titler har hittil kommet i 250-serien, som er det laveste ATP-nivået etter 500 og 1000. Tallene henviser til hvor mange poeng en seier gir. De fire Grand Slam-turneringene gir 2000 poeng hver for seier.

Ruud var nummer ti på verdensrankingen før turneringen langs rivieraen. Han klatrer mandag til en 6.- eller 7.-plass avhengig av utfallet i finalen.

PS! Finalen av Monte-Carlo Masters spilles søndag fra klokken 15.00 på TV 2 Play.

Publisert 13.04.2024, kl. 19.02 Oppdatert 13.04.2024, kl. 19.19

Read Entire Article