Sian-påkjørselen: Sjåfør dømt til fengsel

2 weeks ago 12



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krigen mellom Israel og Hamas.

  • Sian-påkjørsel: Sjåfør dømt til fengsel

    Bilen med flere Sian-medlemmer havnet på taket på E6 sommeren 2022.

    Bilen med flere Sian-medlemmer havnet på taket på E6 sommeren 2022. Foto: Aftenposten

    Den 24 år gamle kvinnen som kjørte på en bil med flere Sian-medlemmer sommeren 2002, er dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

    Det kommer frem i en fersk dom fra Oslo tingrett.

    Kvinnen som eide bilen, ble i januar dømt til fengsel i ett år og syv måneder. Bileieren satt i passasjersetet da påkjørselen fant sted på E6 ved Mortensrud.

    Straffeutmålingen for sjåføren ble utsatt i påvente av nye opplysninger om hennes helse.

    Det satt fem personer i Sian-bilen som veltet på E6 etter at den ble påkjørt i juli 2022. Episoden skjedde minutter etter at Sian hadde tent på Koranen rett utenfor en moské på Mortensrud.

    24-åringen har fått noe strafferabatt fordi hun erkjente forholdet under hovedforhandlingen i januar. Hadde hun ikke erkjent, ville hun bli dømt til fengsel i ett år og åtte måneder.

  • Drapssiktet 22-åring i Bergen også siktet for trusler

    22 år gammel mann ble onsdag siktet for å ha drept en person som døde av overdose i Bergen. Nå er han også siktet for trusler, opplyser politiet.

    Truslene skal ha funnet sted onsdag, opplyser politiadvokat Tone Solfjeld Pedersen til Bergens Tidende.

    Hun vil ikke kommentere hvem 22-åringen skal ha truet. Fra før er mannen siktet for å ha filmet og delt film av avdøde.

    Siktede blir fremstilt for fengsling i dag. Politiet vil be om fire uker varetekt, hvorav to i full isolasjon. Pedersen sier hun i rettsmøtet også vil trekke inn en ranssak som 22-åringen er tiltalt i, som grunnlag for å hevde at det er gjentagelsesfare.

    – Vi vet ikke hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Pedersen til BT.

  • Julie Grasmo Grønoset

    6 min

    Norge og USA inngår mineralsamarbeid

    Norge og USA skal forhandle om strategisk mineralsamarbeid. Det ble klart under næringsminister Jan Christian Vestres besøk i Washington DC.

    Han håper at konkrete samtaler kan begynne i løpet av få uker.

    – Norge og USA er nære allierte, og et formalisert samarbeid om mineraler vil gi en mer forutsigbar tilgang på råvarer, samtidig som det har stor betydning for norske eksportarbeidsplasser, sier Vestre.

    LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-sjef Ole Erik Almlid deltar i møter med amerikanske myndigheter i Washington.

  • Riksadvokaten i Danmark vil utvise IS-tilknyttet kvinne

    Riksadvokaten i Danmark krever at en dansk-bosnisk kvinne skal utvises fra landet etter at hun oppholdt seg i Syria og knyttet seg til IS.

    Hun er tidligere dømt i lavere rettsinstanser, og nå går saken for landets høyesterett.

    Kvinnen bodde i Syria fra 2015 til 2019 med sin daværende ektemann og deres seks barn.

    Riksadvokaten vil frata henne statsborgerskapet og utvise henne fra Danmark. Ved å være husmor og kone bidro hun til å fremme IS, ifølge dansk påtalemyndighet.

    I dag har hun åtte barn, som alle har dansk statsborgerskap. Hun ble hentet hjem til Danmark i 2021 sammen med barna.

  • Julie Grasmo Grønoset

    11:17

    Dømt til fengsel etter grov økonomisk utroskap

    En mann i 40-årene ble nylig dømt til fengsel i ett år og ti måneder for grov økonomisk utroskap, grovt skattesvik og grov regnskapsovertredelse. Ett år av dommen gjøres betinget, men en prøvetid på to år, skriver politiet i en pressemelding.

    I forbindelse med konkurs i virksomheten og et etterfølgende bokettersyn, avdekket Skatteetaten at det var overført betydelige midler til mannens private konto og at transaksjonene hadde en privat karakter. Hverken overføringene eller de private transaksjonene var rapportert til Skatteetaten som inntekt og var dermed unndratt beskatning.

    Mannen er også fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet, tap av retten til å være daglig leder eller inneha annen ledende stilling i noe selskap og tap av rett til å sitte i noe selskaps styre på ubestemt tid.

  • Dømt til nær to års fengsel for konkurs- og skattekriminalitet

    En mann i 40-årene er dømt til ett år og ti måneders fengsel for grov økonomisk utroskap og skattesvik.

    Ett år av dommen er betinget med en prøvetid på to år, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

    Det var i forbindelse med konkurs i mannens virksomhet og etterfølgende bokettersyn at Skatteetaten avdekket at det var overført betydelige midler til mannens private konto.

    Hverken overføringene eller de private transaksjonene var rapportert til Skatteetaten som inntekt og var dermed unndratt

  • Statnett skal redusere prisforskjellene på strøm

    Innbyggere i Agder og på Sørvestlandet måtte tidvis betale mer for strøm i fjor enn naboområdene. Nå gjennomfører Statnett tiltak for å minske forskjellene.

    Blant annet skal de oppgradere ledninger slik at de tåler høyere temperatur og dermed kan overføre mer strøm.

    – På sikt forventer vi at markedsutviklingen i Norge og Europa i kombinasjon med nettforsterkninger vil bidra til likere priser, sier Peer Olav Østli, konserndirektør for systemdrift i Statnett.

    Statnett vurderer kontinuerlig ytterligere tiltak, opplyser Østli.

  • En av Norges rikeste kvinner er død

    Rannfrid Rasmussen, som var øverste kvinne på Kapitals liste over Norges rikeste i 2023, sovnet stille inn 14. april, 89 år gammel.

    Det går frem av en dødsannonse, skriver avisen Avisen Kristiansand.

    Forretningskvinnen Rasmussen hadde en formue på 9,05 milliarder kroner i 2023, ifølge Kapital. Det gjorde henne til Norges 34. rikeste person.

    Hun var hovedaksjonær i Rasmussen Gruppen gjennom sitt heleide Rasmussen Investment og private aksjer.

    Hun figurerte i en årrekke på Kapitals 400-liste og formuetoppen ved offentliggjøringen av skattelistene hvert år.

  • Politiet ruster opp før fullsatt Oslo-derby

    Politiet ruster opp før Lyn og Vålerenga skal møtes på Ullevaal stadion lørdag. Her er lagene avbildet under fjorårets cupoppgjør på Bislett.

    Politiet ruster opp før Lyn og Vålerenga skal møtes på Ullevaal stadion lørdag. Her er lagene avbildet under fjorårets cupoppgjør på Bislett. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

    Oslo-politiet stiller med store ressurser når Lyn og Vålerenga endelig skal møtes i seriekamp på Ullevaal stadion på lørdag.

    – Vi vet av erfaring at enkelte ikke er opptatt av det sportslige. Derfor har vi flere politifolk tilgjengelig enn vi vanligvis har, sier stabssjef i Oslo politidiskrikt, Harald Nilssen, til NTB.

    Lørdag er det duket for sesongens desidert største kamp for de to hovedstadsklubbene. Lyn gikk i 2010 konkurs og ble flyttet helt ned i 7. divisjon. Det satte dermed også en stopper

  • Øker erstatningen til mann feilaktig mistenkt for terror

    Danmark øker erstatningen til en mann som i 2016 ble feilaktig anklaget for terror. Illustrasjonsfoto.

    Danmark øker erstatningen til en mann som i 2016 ble feilaktig anklaget for terror. Illustrasjonsfoto. Foto: Ida Marie Odgaard / AP / NTB

    En dansk domstol har besluttet å øke erstatningen til en utenlandsk mann som i 2016 satt varetektsfengslet i tre måneder for en feilaktig terrormistanke.

    Erstatningen heves med 96.600 danske kroner, til en total sum på 210.800 danske kroner. Det tilsvarer over 332.000 norske kroner.

    Mannen, som i dag er rundt 40 år, kom til København fra Hellas i 2016, to dager etter et bombeangrep i Zaventem i Brussel.

    Han var sammen med en annen mann, og begge var på vei til et bryllup i Sverige da de ble pågrepe

  • Nestlé får kritikk for å tilsette sukker i babymat

    Mat- og drikkegiganten Nestlé får kritikk for å tilsette sukker i babymat i ikke-vestlige land.

    Mat- og drikkegiganten Nestlé får kritikk for å tilsette sukker i babymat i ikke-vestlige land. Foto: Javad Parsa / NTB

    Den sveitsiske mat- og drikkegiganten Nestlé får kritikk av en menneskerettighetsorganisasjon for å tilsette sukker i babymat i flere ikke-vestlig land.

    Fattige land og mellominntektsland er berørt, mens vestlige land ikke er det, heter det i rapporten fra den sveitsiske organisasjonen Public Eye, som passer på at sveitsisk-baserte selskaper følger menneskerettighetene.

    – Nestlé gjør babyer og småbar i lavinntektsland avhengige av sukker, heter det i rapporten, som ble presentert onsdag i forkant av den årlige generalforsamlingen for Nestlé-aksjonærer.

    Nestlé, som også selger babymat i Norge, bestrider ikke funnene, som er utredet i et belgisk laboratorium på vegne av Public Eye og interesseorganisasjonen International Baby Food Action Network (IBFAN).

  • Fortsatt lavere etterspørsel etter boliglån

    Etterspørselen etter boliglån har falt noe i løpet av årets første kvartal, viser Norges Banks utlånsundersøkelse.

    Bankene har meldt om lavere etterspørsel etter boliglån de siste tre kvartalene, men venter ikke videre fall i andre kvartal, opplyser Norges Bank i en pressemelding.

    – Utviklingen var nokså lik for etterspørsel etter førstehjemslån. Etterspørselen etter fastrentelån falt også litt i første kvartal, og utviklingen forventes å fortsette i andre kvartal, skriver Norges Bank.

    Bankene ble

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 07.01.2024 22:47

Read Entire Article