Slåtter fra Åseral og lokal mat på spisested

1 week ago 15



Farsund Folk Festival fortsetter sitt vårprogram, og inviterer torsdag 18. april til en helt unik musikk- og matopplevelse i samarbeid med Torvets.

Vegar Vårdal fremfører slåtter fra Åseral på felene sine - mens det serveres lokal middagsmat - på Torvets i Farsund torsdag 18. april. Foto: Pressebilde

Da kommer nemlig den kjente og kjære festivalmusikeren Vegar Vårdal for å spille og fortelle om slåtter fra Åseral. Settingen denne torsdagskvelden er dessuten annerledes enn sesongens andre konserter: Publikum får nemlig et nydelig måltid fra restauranten Torvets inkludert i billetten.

– Vegar Vårdal er en kjent og kjær musiker i Farsund Folk Festival-sammenheng, og har spilt på nesten alle festivalene våre. Nå er han aktuell med ny plate med lokal folkemusikk, og vi gleder oss til å få ham til Farsund igjen for å spille og fortelle om «Slåtter fra Åseral»! forteller Lars Jakob Rudjord fra Farsund Folk Festival.

Vegar Vårdal holder vårkonsert på Torvets i Farsund. Arrangør er Farsund Folk Festival, som han er både æresmedlem av og fast festivalmusiker på. Foto: Pressebilde

Musikk og mat

I tillegg forbereder altså Torvets kokker en middagsrett som kan nytes innimellom feleslåtter og fortelling:

– Bortsett fra den tradisjonelle lunsjkonserten under festivalen, er dette første gang vi prøver oss på å koble mat og musikk på denne måten. Til tradisjonsmusikk måtte vi ha en form for tradisjonsmat, og kokkene på Torvets har lovet oss å gjøre dette på sin egen måte. sier Rudjord.

Publikum får altså føde for både kropp og sjel, og en intim og varm opplevelse. Denne konserten blir helt akustisk og tett på, og du får oppleve fyrverkeriet Vegar Vårdal alene med felene sine. Konserten gjennomføres med tilskudd fra Agder fylkeskommune, og er dermed priset på en måte som gjør at de fleste har råd til å komme, ifølge arrangørene.

– Vi er veldig spente, og ser fram til å samarbeide med de flinke folkene på Torvets. Det er begrenset publikumskapasitet, og man bør være forberedt på å dele bord med andre. Det kan jo også bli veldig hyggelig! Vi oppfordrer alle til å ta helga tidlig, og legge torsdagsmiddagen til Torvets! sier Rudjord.

Vi er veldig spente.

Lars Jakob Rudjord

Anerkjent folkemusiker

Vegar Vårdal er en av landets mest anerkjente folkemusikere. Han ble kjent med folkemusikken fra Åseral som liten, da faren Dag Vårdal begynte innsamling i området. Senere tok han master på Norges musikkhøgskole om alderdommelig trekk i slåttetradisjonen fra Rogaland og Agder, og har vært knyttet til folkemusikkarbeidet i Agder og Setesdal gjennom flere år.

Vårdal har også vært fast festivalmusiker under Nordsjøfestivalen/ Farsund Folk Festival omtrent siden starten, og er også en av festivalens æresmedlemmer.

Det nye albumet «Slåtter fra Åseral» ble spilt inn på Nesbyen i august, midt under ekstremværet Hans. Mens regnet strømmet ned utenfor, veiforbindelser ble stengt og Nesbyen ble lagt under vann, satt Vårdal sammen med produsent Leiv Solberg i studioet til Tor Magne Hallibakken. Trygt, tørt og isolert spilte han inn slåttene fra Åseral.

Slapp første singel fra sin kommende plate

Vil ha Varbak som fast visningssted for kunst

En livsfrisk festival

Et vitnesbyrd. En takk! En oppfordring!

Read Entire Article