Støttepakken til Ukraina behandles i Senatet

3 weeks ago 23Demonstranter viser støtte til pakken med militærhjelp som nå har blitt vedtatt i Representantenes hus, og som etter planen skal stemmes over i Senatet tirsdag. Foto: J. Scott Applewhite / AP

Senatet ventes tirsdag å stemme over en støttepakke på 95 milliarder dollar til Ukraina, Israel og Taiwan. Det er siste steg før pakken havner på president Joe Bidens bord.

tirsdag 23. april kl. 08:51

Støttepakken ble vedtatt i Representantenes hus lørdag etter uker med forsinkelser og debatt. Da kom det en oppfordring fra Det hvite hus om at Senatet burde behandle saken raskt.

Av de 91 milliardene skal 61 milliarder være støtte til Ukraina. Samtidig får Taiwan en støttepakke på 8,1 milliarder dollar, og Israel får militær støtte på 13 milliarder dollar. Det er også satt av 9 milliarder dollar til humanitær hjelp til Gaza og andre sårbare befolkningsgrupper rundt om i verden.

Senatsleder Chuck Schumer sa lørdag at målstreken nå var innen rekkevidde for støttepakken.

– Oppgaven som ligger foran oss, haster. Det er nok en gang opp til Senatet å skape historie, stemte leder for republikanerne i Senatet, Mitch McConnell, i.

Les også

Se video: TÅrn kollapset i Ukraina

Publisert: 23.04.24 kl. 08:49Oppdatert: 23.04.24 kl. 08:51

Relaterte emner

Read Entire Article