Sven Erik Næss (42) ble drept i Halden

3 weeks ago 29Foto: Adnan Ayanle / PSP

Det var Sven Erik Næss som ble drept i Halden lørdag kveld.

  • Bilde av Anja Ariel Tørnes Brekke
tirsdag 23. april kl. 14:59

De pårørende er informert om at Øst politidistrikt tirsdag går ut med navnet.

Næss ble funnet med dødelige skader på en adresse i Halden lørdag kveld klokken 22.30. Han fikk livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde.

En mann i 30-årene er siktet for drapet og ble mandag varetektsfengslet. Han erkjenner ikke straffskyld.

VG har vært i kontakt med familiens bistandsadvokat, Hans Henrik Pettersen, som foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

André Lundsveen til venstre og Jon Fannar Trygvasson minnes barndomsvennen som ble drept i helgen Foto: Gisle Oddstad / VG

Jon Fannar Tryggvason var barndomsvenn med Næss. VG møtte ham mandag ettermiddag utenfor leiligheten der kompisen ble drept.

– Det er bare trist, det skjedde så brutalt. Jeg skulle hjem på lørdag og så at det var politi her. Da prøvde jeg å ringe, men han svarte ikke, sa Tryggvason og fortsatte:

– Han var en god venn som var veldig glad i vennene sine. Han ga alltid familien min og barna mine julegaver. Han var rett og slett en godhjertet gutt, sa kompisen.

Mannen som er siktet for drapet har ingen relasjon til avdøde og skulle noe helt annet i bygget, ifølge sin forsvarer, advokat Tor Magnus Fagermo.

– Det er høyst tilfeldig at min klient havner oppe i dette. Det er ingen relasjon mellom disse fra tidligere. Han var i bygget fordi han skulle besøke noen andre i en annen leilighet, har Fagermo sagt til VG.

Politiadvokat Nina Martinsen har ikke ønsket å kommentere relasjonen mellom de to, og sier at dette er en del av etterforskningen.

Politiet vil heller ikke kommentere dødsårsak eller hendelsesforløpet.

Publisert: 23.04.24 kl. 14:58Oppdatert: 23.04.24 kl. 14:59

Relaterte emner

Les også

Read Entire Article