Taiwan fornøyde med amerikansk våpenpakke

1 week ago 13



Taiwan ønsker USAs nye støttepakke velkommen, sier president Tsai Ing-wen. Kina kritiserer støtten. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB

Taiwans president Tsai Ing-wen sier hun er glad for at Kongressen har godkjent en ny støttepakke til Taiwan. Kina uttrykker misnøye med pakken.

onsdag 24. april kl. 09:33

USA er Taiwans viktigste internasjonale støttespiller og våpenleverandør, selv om de ikke har formelle diplomatiske forbindelser. Kina anser Taiwan som kinesisk territorium og har gjentatte ganger bedt USA om å stanse støtten.

Støtten til Taiwan er del av en stor pakke på 95 milliarder dollar med sikkerhetsbistand til Ukraina, Israel, Taiwan og amerikanske allierte i Stillehavet.

– Vi er veldig glade for at Senatet har godkjent disse forslagene, sa Tsai da hun tok imot amerikanske folkevalgte på presidentkontoret i øyas hovedstad Taipei onsdag.

Kinas kontor for Taiwan-spørsmål uttrykker sinne med støttepakken. De sier den «sender feil signal til taiwanske separatistkrefter» og at de er sterkt imot den, ifølge talsperson Zhu Fenglian.

Read Entire Article