Tidligere Ap-statsråd til Frps landsmøte: – Jeg gleder meg skikkelig

2 weeks ago 12



Karita Bekkemellem har meldt seg ut av Arbeiderpartiet. Til helgen innleder hun om helse på Frps landsmøte.

 Stian Lysberg Solum/NTB
KLAR FOR FRP-LANDSMØTET: Karita Bekkemellem er leder for NHO Geneo, og representerer 2000 medlemsbedrifter som til sammen har nærmere 32.000 årsverk. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Publisert 18.04.2024 11:06

– Det var en veldig hyggelig invitasjon fra Frp, sier Karita Bekkemellem, som nå er administrerende direktør i NHO Geneo. 

Fremskrittspartiet skal lørdag ha flere eksterne innledere på landsmøtet sitt som skal snakke om blant annet forsvar, økonomi, energi og helse. Der er Bekkemellem bedt om å snakke om blant annet eldreomsorg og velferdsteknologi. 

– Det er bra at Frp har ambisjoner om å bygge et helsevesen i verdensklasse, sier Bekkemellem.

– Må henge sammen

NHO Geneo er en landsforening for medlemsbedriftene til NHO innen helse, velferd og oppvekst. Blant medlemmene er private barnehager, legemiddelindustrien og tilbyder av private helsetjenester.

– Behovet for arbeidskraft er prekært innenfor flere sektorer i Norge. Vi må gjøre noe med den økte helsebyrden, skape nye og innovative løsninger og jobbe smartere, som å ta i bruk innovativ behandling, modernisering av medisinsk utstyr i offentlig og kommunal sektor, sier Bekkemellem om budskapet til Frp-politikerne.

Mange forbinder fortsatt Bekkemellem med Frps politiske motstander, Arbeiderpartiet. Hun var barne- og familieminister i Jens Stoltenbergs regjering både i 2000–2001 og mellom 2005–2007.

– Er du fortsatt medlem av Arbeiderpartiet?

– Jeg har vært medlem fram til nå, men jeg har reagert på en del av de politiske veivalgene som er blitt gjort. Blant annet når det gjelder avkommersialiseringutvalget, som er nedsatt av sittende regjering, sier Bekkemellem.

– Hadde stilt opp for Rødt 

Bekkemellem påpeker at hun hadde stilt også for andre partier, dersom de hadde spurt.

– Jeg hadde stilt opp om Rødt hadde spurt meg om å innlede også, understreker Bekkemellem, som mener å ha samarbeidet godt med politikere fra alle partier.

– Med representanter fra Frp samarbeidet jeg blant annet om barnehageforliket, forteller hun. 

Blant andre eksterne som skal innlede for Frp-politikerne er sjeføkonom, Jan Ludvig Andreassen, i Eika Gruppen, forbundsleder Unn Alma Skatvold i Politiets Fellesforbund og førsteamanuensis Jonas Kristiansen Nøland, ved NTNU.

Frps landsmøtet skal avholdes på Gardermoen i helgen, og er årets største samling av Frps tillitsvalgte fra hele landet. 

Read Entire Article