Tiltalt for drap på Kvikne – funnet død på cellen

1 month ago 31



Foto: Steinar Myhr

Neste måned skulle rettssaken mot den 29 år gamle mannen starte, men den blir det nå ikke noe av.

  • Bilde av Marianne Vikås
mandag 11. mars kl. 14:23

Det melder det tyske nyhetsbyrået Deutsche Presse-Agentur (DPA). Nyheten er sitert av flere lokalaviser i området der paret kom fra.

Både den drepte kvinnen og den tiltalte mannen var tyske statsborgere, som var på ferie i Norge da drapet skjedde.

Det tyske nyhetsbyrået viser til statsadvokatembetet i Münster, som mandag bekreftet at den 29 år gamle mannen ble funnet død på sin celle i et tysk fengsel fredag. Ifølge statsadvokaten er det satt i gang etterforskning av dødsfallet, men det skal være ingenting som tyder på at noe kriminelt har skjedd.

Rettssaken mot mannen skulle egentlig ha startet 10. april.

Leder for fengselet Justizvollzugsanstalt i Duisburg, Angelika Grefer, bekrefter dødsfallet.

– Han ble funnet død på cellen sin fredag morgen, sier Grefer til VG.

Hun sier at dødsårsaken ikke er klar, men at de har en hypotese om hva som kan ha skjedd. Hun ønsker ikke å gå i detaljer på dette.

Funnet skutt

Det var i oktober i fjor at norsk politi fant liket av en kvinne i en innsjø på Kvikne ved Tynset. Bakgrunnen for funnet var en bekymringsmelding fra familien til den tyske kvinnen (24), som ikke hadde kommet hjem etter en bobilferie i Skandinavia sammen med kjæresten.

29-åringen hadde returnert til Tyskland uten kvinnen, og skal ha forklart til venner og familie at de to hadde hatt en krangel i Sverige, og at hun hadde forlatt ham der.

Politiet i den tyske byen Metelen ble koblet inn, og i avhør ga kjæresten informasjon som førte til at kvinnen ble funnet skutt og drept i fjellområdet på Kvikne.

Under en ransaking skal politiet ha funnet det angivelige drapsvåpenet, offerets mobiltelefon og lommebok, samt andre skytevåpen.

VG har vært i kontakt med statsadvokat Martin Botzenhardt. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det som allerede er blitt kjent i tyske medier.

Les også

Read Entire Article