To menn dømt til fengsel for voldtekt av mindreårige asylsøkere

2 weeks ago 18



To menn er dømt til flere års fengsel for voldtekt av mindreårige asylsøkere i Arendal i Agder. En av dem hadde vergeansvar.

Tingrettsdommer Jan Atle Hansen har avsagt dom i saken mot politikeren og hans ektemann som sto tiltalt for voldtekter mot de enslige mindreårige asylsøkerne som politikren var verge for. Foto: Jacob J. Buchard, arkivfoto

Den ene mannen er dømt til fem år og ni måneders fengsel, mens den andre er dømt til åtte år og ni måneder i fengsel, melder NRK.

Den ene mannen var oppnevnt som verge for de seks mindreårige asylsøkerne, som er fornærmet i saken.

Begge mennene er tiltalt for flere tilfeller av voldtekt og misbruk av overmaktsforhold overfor de seks guttene over en lengre periode. Guttene var under 18 år da forholdene skal ha startet.

Vergen er tiltalt for én voldtekt, mens ektemannen er tiltalt for tre voldtekter. Påtalemyndigheten mener at vergen tilrettela for at ektemannen kunne utnytte ofrene.

Mens ektefellen har erkjent å ha hatt en seksuell relasjon med dem, noe han hevder var frivillig, har vergen siden pågripelsen i januar 2020 nektet for å ha misbrukt sin stilling eller utnyttet noen av guttene seksuelt.

Overgrepene skal ha skjedd i perioden mellom 2017 og 2019.

Read Entire Article