Tre av gislene på utested i Nederland brakt i sikkerhet

1 month ago 16



Gislene ble holdt på et utested i byen Ede som ligger øst i Nederland. I alt fire personer ble holdt fanget. Tre av dem er nå brakt i sikkerhet av politiet.

Ifølge avisen De De Telegraaf, som siterer anonyme kilder, skal en mann ha tatt seg inn på et utested like før stengetid, med våpen og eksplosiver.

En mann har tatt flere gisler på et utested i Nederland.

Utestedet ligger i sentrum av byen.

– Det dreier seg om en mann som utgjør en fare for seg selv og andre, sier politiet til avisen.

9-UbceOavmo

Det pågår en gisselsituasjon i den nederlandske byen Ede.

Foto: ANP

Det skal kun ha vært ansatte igjen på utestedet da mannen gikk inn. Politiet sier i en uttalelse at mannen ikke har et terror-motiv.

– Vi forstår at det er mange spørsmål om motivet. På nåværende tidspunkt er det ingen indikasjon på at det dreier seg om terror, ifølge en politikilde.

Store politistyrker

Politiet har evakuert rundt 150 boliger i området og folk i byen rådes til å holde seg unna området. Politiet, som også har spesialstyrker i byen, har satt opp sperringer rundt utestedet.

Ede

Store styrker fra politi, brannvesen og ambulansetjenesten er på plass til et utested i Ede i Nederland.

Foto: - / AFP

Politiet har og en bombe-ekspertgruppe på plass, ifølge lokale myndigheter. Også brannvesenet og flere ambulanser er på stedet.

Nederland har i likhet med mange andre europeiske land opplevd flere terrorangrep, men langt ifra i samme skala som f.eks. Storbritannia og Frankrike.

I 2019 ble fire mennesker drept i skyting på en trikk i Utrecht. En mann med tyrkiske bakgrunn stod bak angrepet som var terrorrelatert. I 2018 knivstakk en afghansk mann to amerikanske turister på Amsterdams sentralstasjon. Knivstikkingen skjedde dagen etter at den høyre-orienterte politikeren Geert Wilders sa han ville ha en konkurranse om den beste karikaturen av profeten Mohammed.

Den nederlandske anti-islamisten og filmregissøren Theo van Gogh ble skutt og knivstukket til døde i 2005. Mannen som stod bak hadde forbindelser til et nederlandske islamist-terrornettverk.

Publisert 30.03.2024, kl. 10.39 Oppdatert 30.03.2024, kl. 11.42

Read Entire Article