Trikset til seg 2,8 millioner Eurobonus-poeng

1 month ago 16



HOTELL: Fornebu Scandic i Bærum. Foto: Google Street View

Resepsjonisten registrerte hotellgjestenes bonuspoeng på sine egne kontoer. Nå er hun dømt.

  • Bilde av Sven Arne Buggeland
søndag 17. mars kl. 11:57

Ringerike, Asker og Bærum tingrett fant kvinnen i 20-årene skyldig i grovt uaktsomt bedrageri og dømte henne til 30 timers samfunnsstraff.

Budstikka omtalte dommen først.

Hun var tiltalt for grovt underslag eller grovt bedrageri, men erkjente seg ikke skyldig da rettssaken åpnet.

Kvinnen jobbet i første halvår i fjor i resepsjonen på Scandic Fornebu.

Hotellgjester som er medlem av SAS EuroBonus, kan registrere oppholdet for å opptjene 500 poeng. Langt fra alle gjør det.

I slike tilfeller registrerte resepsjonisten poengene på sine egne kontoer hos EuroBonus. Samlet ble det inntil 2,8 millioner poeng, ifølge tiltalen.

Til USA på poeng

For poengene fløy hun to ganger til USA med tilhørende hotellopphold.

For hvert bonuspoeng som ble registrert hos Scandic, ble kjeden fakturert 0,08 svenske kroner av SAS EuroBonus. Samlet ble det 180.000 kroner.

BONUSKORT: SAS EuroBonus. Foto: SAS

Tiltalte ble i retten trodd på at hun ikke forsto at arbeidsgiveren måtte betale for bonuspoeng som ble registrert fra overnattende gjester.

Mistet jobben

På grunn av den unormalt høye registreringen varslet EuroBonus hotellkjeden, som politianmeldte og avskjediget resepsjonisten i mai i fjor.

Eurobonus-kontoene hennes ble sperret og bonuspoeng trukket tilbake.

Retten tror legger til grunn at hun ikke ville risikert jobben, dersom hun hadde trodd at Scandic ble fakturert for bonuspoengene.

Retten kom til at kvinnen fikk en uberettiget vinning, men ikke med forsett har begått hverken grovt underslag eller grovt bedrageri.

– Svært klanderverdig

Retten mener kvinnen skulle undersøkt nærmere om hotellet led tap ved hva hun gjorde. Kvinnen ble dømt for grovt uaktsomt bedrageri.

– Handlingen er å anse som svært klanderverdig. Det er grunnlag for sterk bebreidelse for å ha påført Scandic tapet, skriver retten.

Tiltalte forklarte i retten at hun mener EuroBonus har trukket tilbake 1,4 millioner bonuspoeng, som omregnet utgjør 112.000 svenske kroner.

Kvinnen ble dømt til å erstatte Scandics dokumenterte tap på 76.000 svenske kroner. Samfunnsstraffen på 30 timer må gjennomføres innen 90 dager.

– Tiltalte er fornøyd med å bli trodd at dette ikke er gjort med noen ond vilje overfor arbeidsgiver, skriver hennes forsvarer Thomas Øiseth til Budstikka.

Les også

Read Entire Article