Ventet ti timer på Gardermoen: – Det er helt horribelt

1 month ago 57



KØ: Mange ventet lenge på informasjon fra SAS. Foto: Privat

Hundrevis av passasjerer ble strandet da snøkaos stengte Gardermoen: – Det er helt håpløst at vi ikke får informasjon, sier Gunnar Kleppen.

  • Bilde av Sven Arne Buggeland
lørdag 16. mars kl. 22:29

72-åringen og 14 andre medlemmer av Norsjø golfklubb kjørte fra Telemark klokken 04.30 lørdag morgen for å rekke SAS-avgangen til Alicante.

Det fullsatte flyet skulle gå mot Spania klokken 09.30.

– Vi begynte å takse, men så var det stopp. De neste tre timene satt vi og ventet i kabinen, sier Kleppen fra Bø til VG.

Avinor har forklart at snø på islagt rullebane skapte de ekstremt krevende forholdene som førte til at Oslo lufthavn ble stengt lørdag morgen.

– Jeg skjønner at vintervær kan skape problemer for flytrafikken. Men jeg aksepterer ikke at SAS ikke kan informere om noe som helst, sier Kleppen.

Han sier at køen til informasjonsskranken var 50–60 meter, da de kom av flyet.

– Da vi endelig kom frem, fikk vi en matkupong til hundre kroner. Jeg syntes synd på skrankepersonalet, som heller ikke visste noe som helst.

KØ: Lang kø i avgangshallen på Gardermoen lørdag. Foto: Privat

72-åringen forteller at avgangen deres ble kansellert i 13-tiden. Årsaken skal også ha vært at forsinkelsen skapte arbeidstidsproblemer for besetningen.

Fikk ikke svar

Andre fly kunne begynne å lette i 14-tiden – og to timer senere kunne fly også lande på hovedflyplassen. Men forsinkelsene forplantet seg utover dagen.

– Vi har sittet over en time i telefonkø til SAS uten å få svar. Vi fikk beskjed om å vente til vi fikk nærmere beskjed, men det har ikke kommet noe.

– Har dere ikke hørt noe fra SAS?

– Vi fikk en melding klokken 13.05, etter at flyet var kansellert. De takket for at vi valgte å reise med SAS. Det gjorde ikke mer med humøret, sier Kleppen.

Foto: VG-tipser

Pressekontakt i SAS Irena Busic sier at det med så mange kanselleringer og forsinkelser har tatt tid å finne nye flighter og booke om passasjerer.

– De arbeider så fort de kan, men det blir alltid et problem når mange fly innstilles samtidig. Vi beklager selvsagt at så mange rammes, sier Busic til VG.

Hun sier at SAS dekke vanlige måltider og hotellovernattinger.

SLITNE: Lektorstudentene Tuva Thorvaldsen og Amanda Olstad hadde en lang dag på Gardermoen. Foto: Privat

Tuva Thorvaldsen (20) fra Tønsberg og Amanda Olstad (23) fra Follo satt en time i SAS-flyet til Manchester, før avgangen ble avlyst og de ble ombooket til søndag.

– Vi ventet 2–3 timer i kø på servicetorget. Stemningen var veldig stressende, mange virket sure og frustrerte, sier Thorvaldsen til VG.

De to lektorstudentene fikk ikke ut bagasjen og fikk heller ikke dekket klesskift eller hygieneprodukter, før de selv måtte finne hotell i Lillestrøm.

Lavt blodsukker

Tore Lepperød (74) fra Nittedal er med på samme turen som Kleppen til Alicante.

– Det er helt horribelt at vi ikke kan få informasjon. Vi går hele dagen uten å vite om vi får reise i morgen eller kanskje må kansellere hele turen, sier Lepperød.

Seks timer etter at de gikk av flyet, får golfspillerne vite at de ikke får ut bagasjen.

– Blodsukkeret er blitt ganske lavt, sier Gunnar Kleppen.

I det de forlater flyplassen i 19-tiden for å finne hotellovernatting, får de beskjed om at SAS setter opp fly til Alicante søndag morgen.

– Det blir også kanselleringer og forsinkelser søndag. Det er følgeeffekter av en besværlig dag i dag. Mange fly og crew er på feil sted, sier Busic i SAS.

Les også

Read Entire Article