– Vi hadde litt bakrus

1 week ago 13



Nå kommer ukene som kan avgjøre om Manchester City gjør noe ingen andre før har klart, men manager Pep Guardiola vil enn så lenge ikke høre snakk om det.

 Erling Braut Haaland, Bernardo Silva (foran, pekende) og resten av Manchester City feirer Premier League-tittelen forrige sesong – deres første av tre trofeer. Foto: CARL RECINE / Reuters / NTB

Publisert: 17.04.2024 08:22

– Det er ikke riktig å tenke på «The Treble» og sånt. Det er ikke realistisk, sier Bernardo Silva på en pressekonferanse – før han senere går mot seg selv og snakker en hel del om «the Treble» likevel.

Onsdag kveld klokken 21.00 kommer Real Madrid på besøk til returoppgjør i Champions League-kvartfinalen. Kampen sendes på TV 2 Sport 1, og kan følges i VG Live.

Det første oppgjøret endte 3–3 og Manchester City er favoritter til å avansere. Slik er veien mot trofeet i den største turneringen:

 Manchester City møter vinneren av Arsenal og Bayern München om de går videre til semifinalen av Champions League. Foto: www.sofascore.com

Favoritter er de også til å vinne de to største turneringene i England, FA-cupen og Premier League.

I bakgrunnen er de 115 anklagene mot klubben fra Premier League.

Det har knapt vært nyheter fra etterforskningen det siste drøye året, men de ble igjen trukket opp i engelske aviser etter at City søndag tok over tabelltoppen i Premier League.

Mens etterforskningen pågår, ruller ballen som vanlig. Mye skal avgjøres de neste åtte dagene.

– Vi har Madrid i morgen, Chelsea i FA-cupen på lørdag og så Premier League ... vi kan tape alle turneringene den neste uken, sier Silva.

Slik ser innspurten ut akkurat nå:

 Slik ser kampprogrammet ut for Manchester City akkurat nå. I tillegg kommer en mulig semifinale i Champions League første og andre uken i mai, og en potensiell FA cup-semifinale 25. mai. Skulle de gå til CL-finalen, spilles den 1. juni. Foto: www.sofascore.com

Men det tok tid å komme seg etter fjorårets suksess.

– Vi hadde litt bakrus etter å ha vunnet The Treble, og det er ikke lett å ha den sulten til å spille kamp etter kamp etter kamp med en gang i ny sesong, sier portugiseren.

Det er jo mulig å forstå at det var litt bakrus:

Enn så lenge har Manchester City muligheten til å vinne «The Treble» for andre sesong på rad.

Ingen andre har klart noe slikt før, og kun Real Madrid har forsvart tronen i Champions League i dens nåværende formatnåværende formatChampions League fikk sitt nåværende navn og format i 1992. .

Skulle de vinne Premier League, blir de første lag som gjør det fire ganger på rad etter omleggingen i 1992.

– Vi er motivert av å skape den historien. Om vi skulle klare noe ingen har klart før, vil vi virkelig etterlate en arv, sier han.

I fjor motiverte Guardiola sine spillere med muligheten for å skape historie før Champions League-finalen.

Nå er han mer skeptisk til Bernardo Silvas utsagn.

– Jeg skal ikke si at spillerne ikke skal føle dette, men det er ikke sånn jeg ser det. Vi er laaangt unna. Når vi er i finalen i FA-cupen, i finalen i Champions League-finalen og vinner ligaen, da kan vi tenke på det, sier spanjolen.

Manchester City er ved starten av sesongens trolig mest kritiske uke, med tre knalltøffe kamper i løpet av åtte dager.

– Jeg er vant til det. Det er bedre å være i denne situasjonen enn ikke, så jeg skal ikke klage et sekund på det. 24 timer i døgnet er mye, så du finner alltid en løsning, sier Guardiola – som i rettferdighetens navn har brukt mye tid på å kritisere kampprogrammet de siste ukene.

Første hinder: Real Madrid i kvartfinalen onsdag 21.00.

Read Entire Article