Travis Scott inngår forlik etter Astroworld-tragedien

1 week ago 9


ULYKKESKONSERTEN: Travis Scott på scenen under Astroworld Music Festival i november 2021. Foto: Amy Harris / AP

Nesten tre år etter den dødelige festivalkonsert-ulykken, har Travis Scott og Live Nation inngått forlik i ni av de ti dødsfallsøksmålene.

  • Bilde av Silje Kathrine Sviggum
onsdag 8. mai kl. 19:13

Senhøsten 2021 mistet 10 mennesker livet da det oppsto trengsel under konserten til Travis Scott på Astroworld-festivalen i Houston, Texas.

Nå har konsertarrangøren Live Nation inngått forlik i ni av de ti søksmålene om uaktsomt drap som ble reist i kjølvannet av katastrofen, skriver Variety.

Nyheten om forlikene kommer rett før ett av søksmålene skulle opp for retten denne uken.

Forlikene etter dødsulykken kommer etter at det amerikanske justisdepartementet i april avslørte planer om å saksøke Live Nation for brudd på konkurranselovgivningen.

Foto: Jamaal Ellis / AP

Søksmålet vil hevde at selskapet «har utnyttet sin dominerende stilling på en måte som undergraver konkurransen for billettarrangementer», og skapt et miljø der konsernet monopoliserer bransjen og utover.

Live Nations advokat Neal Manne forklarte under en høring onsdag at ni av søksmålene mot konsertarrangøren og Scott var blitt forlikt.

Forliksvilkårene ble ikke offentliggjort på grunn av en munnkurv.

Det ene gjenværende søksmålet er fra familien til 9 år gamle Ezra Blount, den yngste som omkom i katastrofen. Ifølge advokaten som representerer familien planlegger de å ta saken for retten.

Astroworld-festivalen fant først sted 5. november 2021 i NRG Park i Houston, Texas. Trengselen kostet åtte mennesker livet på stedet, mens to andre døde senere på sykehus.

Over 4000 deltagere gikk til sak med hundrevis av søksmål etter hendelsen, med 2400 skadeerstatningssaker på vei.

Read Entire Article