Milliardær-paradiset: Her drar kjendisene på luksusjuleferie

4 months ago 317


 Mange kjendiser og rikinger har lagt sin elsk på øyen St. Barths. Foto: Paul Morigi/Shutterstock / Shutterstock

Mens de fleste feirer jul hjemme i Norge, er det noen som tar turen til øya St. Barths for en eksklusiv julefeiring utenom det vanlige.

Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Blant dem finner vi familien Stray Spetalen, bestående av blant andre Sophie (20), Jenny (21), mamma Charlotte (50) og pappa Øystein (61), som ifølge Kapital er god for seks milliarder.

Familien dro til Saint-Barthélemy, også kjent som St. Barths, i Karibia før jul. Siden avreise har yngstemann flittig dokumentert reisen på Snapchat.

Kritthvite strender, privat basseng, tunfisktartar og posering med supermodell Heidi Klum (50), er bare noe av det hun deler med følgerne.

VG har prøvd å kontakte de to søstrene for å få en kommentar til denne saken, uten å få svar.

Like før klokken 18 norsk tid andre juledag postet Sophie Stray Spetalen dette innlegget fra luksusøya i Karibia på Instagram med teksten «in paradise»:

VG har gjort et kjapt søk på Booking.com for å finne prisen for et opphold på øya for én person fra 1. til 7. januar:

  • Flybilletter Oslo -Gustavia, St. Barths: 30.000 kroner
  • Hotell: 120.000 kroner

Da bør altså sette av rause 150.000 kroner – dette er da med billigste flybilletter og overnatting på hotell.

Skal du bo på hotellet Sophie Stray Spetalen og moren Charlotte Spetalen har lagt ut bilder fra, Le Toiny, blir det betydelig dyrere. Da må du ut med nesten 43.000 kroner natten, altså rundt 270.000 kroner for den første uken i januar.

Foto: BIBIKOW Walter / Hemis.fr / hemis.fr

Kjendis-paradis

Spetalen-Stray Spetalen-familien er ikke alene om å tilbringe julen på luksusøya. En rekke av verdens rikeste personer og deres superyachter på vei for å feire nyttår på øya, ifølge økonomimagasinet Forbes.

– Flere milliardærer samler seg på denne lille øya i Karibia samtidig, enn noe annet sted i verden, sier Jonny Dodge (41) til det amerikanske magasinet.

 Spetalen-søstrene da de gjestet den årlige kjendisgallaen på St. Barths i fjor. Foto: Craig Barritt / Getty Images

Dodge er administrerende direktør og grunnlegger av My Ocean, som driver med salg, leie og administrasjon av yachter.

– Det er flere kjendiser her på St. Barths enn du kan telle, og det er virkelig som om de plukket opp St. Tropez og fraktet det til Karibia, fastslår han.

Sophie har tidligere skrevet på Snapchat at hun har gått forbi den amerikanske Amazon-gründeren og investoren Jeff Bezos (59).

Det er ikke umulig da hans tremastede seilyacht «Koru» på 416 fot – 127 meter – befinner seg ved øya, ifølge nettstedet MarineTraffic.

RIKING-MEKKA: Amazon-sjef og en av verdens rikeste menn, Jeff Bezos, sammen med forloveden Lauren Sanchez i Gustavia, St. Barths den 17. desember. Foto: EliotPress/MEGA / VG

Ifølge New York Times befinner minst 50 yachter seg i området i romjulen. Her er noen av dem som er der nå:

  • Yachten «Rising Sun» på 454 fot – 138,6 meter – står utenfor øya. Den er eid av underholdningsmogul David Geffen (80), og rommer opptil 18 gjester i ni suiter. I tillegg er den i stand til å frakte opptil 45 mannskaper ombord.
  • Yachten «Moonrise» på 327 fot – nærmere 100 meter – er også å se. Den er eid av WhatsApp-grunnlegger Jan Koum (47).
  • Mens Yachten «SYMPHONY» på 333 fot – 101,5 meter – er observert ved naboøya St. Maarten, og eies av toppsjefen i Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Bernard Arnault (74).
 50 yachter oppholder seg i området i julen, ifølge New York Times. Foto: BIBIKOW Walter / Hemis.fr / hemis.fr

Se og bli sett

– De drar til samme sted hvert år. De drar til St. Barths i julen og til øyen Mustique i vinterferien, sier den kjente reiselivs-gründeren Jaclyn Sienna India om kjendisenes reisevaner til avisen The Telegraph.

Hun driver et av verdens mest eksklusive reisebyråer og har blant annet organisert turer for Mariah Carey og USAs tidligere president George W. Bush.

Det verdenskjente femstjernshotellet Eden Rock anbefales for kjendisene som vil bli sett, sier reiseagent Sarah-Leigh Shenton i Red Savannah til Telegraph.

– Det er vår første anbefaling til dem som ikke har noe imot å bli lagt merke til, sier hun.

 Seilyachten har plass til opptil 18 gjester i ni lugarer, med 36 besetningsmedlemmer. Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL / Pa Photos / NTB

Den 29. desember arrangeres en veldedighetsmiddag for 200 gjester på Eden Rock i Saint Barths, hvor Bebe Rexha (34) og rapperen Saweetie (30) vil opptre.

I tillegg kan deltagerne by på kunst, smykker og luksusferie på en privat øy i Maldivene som auksjoneres bort.

Den «billigste» billetten koster 15.000 dollar for én person, altså i overkant av 150.000 kroner.

St. Barths-gjengangere

Spetalen-familien har feriert på luksøya flere ganger tidligere.

Søstrene deltok også på veldedighetsgallaen i regi av LuisaViaRoma og Unicef på øya i fjor, i tillegg til sommerversjonen av veldedighetsgallaen samme året.

De rundt 700 inviterte gjestene fikk en privat cocktailmottagelse, samt en gallamiddag med live-auksjon og musikkopptredener av store internasjonale artister som Drake (37) og Lenny Kravitz (59).

 Stjerneparet Kyrre Gørvell-Dahll (31) og Victoria Nadine Karlskås Andersen (23) sammen under kjendisgallaen i fjor. Foto: Craig Barritt / Getty Images

Stjerneparet Kyrre Gørvell-Dahll (32) og Victoria Nadine Karlskås Andersen (24) var også til stede under kjendisgallaen på øya i fjor.

32-åringen, som går under artistnavnet Kygo, holdt da en liveopptreden på Gyp Sea Beach Club.

Publisert:

Publisert: 26.12.23 kl. 19:33

Read Entire Article