Ajax tar grep: Hevder speider har fått korreks

1 week ago 23



Norsk trener ble overrasket da en talentspeider fra Ajax tok kontakt på en turnering for 12-åringer på Hamar.

Halvor Haugland Byfuglien er trener for KFUMs 12-årslag.

Publisert: 25.04.2024 22:52

Nå har storklubben fra Amsterdam tatt affære etter at VG omtalte episoden som skjedde på en eliteturnering i regi av Norsk ToppfotballNorsk ToppfotballOrganisasjon for 32 toppklubber på herresiden.

Halvor Haugland Byfuglien, som er trener for KFUM Oslos 12-årslag for gutter, beskrev henvendelsen slik:

Halvor Haugland Byfuglien

– I helga var jeg på Hamar som trener for gutter 12-laget til KFUM. Idet jeg pakket meg ut av bilen lørdag morgen, ble jeg møtt av en hyggelig fyr på p-plassen. Han presenterte seg og lurte på om jeg hadde en «squad list» – fordi han var «scout» for Ajax. Vi er utgangspunktet glad i speiderbevegelsen i KFUM, men der ble jeg bare paff. Gutter 12 år!

Amsterdam Arena Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters / NTB

VG kontaktet Ajax om episoden onsdag ettermiddag. Omtrent ett døgn senere – etter at klubben har fått sjekket bakgrunnen for historien – kom svaret.

– Vi har tatt dette opp internt med den aktuelle speideren for å unngå at dette skjer igjen, skriver Sophie Rama i klubbens kommunikasjonsavdeling.

– Ajax speider i utgangspunktet kun unge ungdomsspillere innenlands, og de yngste spillerne så mye som mulig i Amsterdam-regionen, skriver Rama.

– Ungdomsturneringer i utlandet besøkes jevnlig, men kun fra et utforskende ståsted og ikke for aktiv speiding. Så forespørselen om troppslisten var utelukkende av interesse og ikke ment for å skape uro.

Read Entire Article