Anne-Elisabeth Hagen-saken ferdig etterforsket – forsvarer forventer henleggelse

1 week ago 15



Fire år etter at Tom Hagen ble pågrepet og siktet for drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, har politiet sendt sin innstilling til statsadvokaten.

Huset til den drapssiktede Tom Hagen i Sloraveien ii Lørenskog. Foto: Heiko Junge / NTB

Publisert: 25.04.2024 16:20 | Oppdatert: 25.04.2024 16:48

Saken oppdateres

– Vi kan bekrefte at innstilling i Lørenskogssaken er oversendt Oslo statsadvokatembeter, sier påtaleleder Vibeke Schøyen i Øst politidistrikt til TV 2.

– Utover dette har vi ikke anledning til å kommentere vår innstilling da dette nå ligger hos statsadvokaten til vurdering. Vi kan av samme grunn heller ikke stille til intervju i saken, legger Schøyen til.

Det er over fem år siden Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet. Politiet tror at hun ble drept før hun ble fraktet bort fra huset i Lørenskog.

Hun er fortsatt ikke funnet.

Ektemannen Tom Hagen ble pågrepet 28. april 2020 og siktet for drapet, men ble løslatt etter kort tid i varetekt.

Tre andre menn er også siktet i saken. Alle fire nekter straffskyld.

Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, sier til NRK at han er fornøyd med at politiet nå har sendt sin innstilling.

– Vi forventer naturligvis at resultatet blir at saken mot Hagen henlegges, sier Holden.

Løspenger og kryptovaluta

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen var 68 år gammel da hun forsvant. Politiet mener en telefonsamtale klokken 09.14 dagen hun forsvant er siste sikre livstegn. Samtalen var mellom henne og et annet familiemedlem enn Tom Hagen.

Ut fra bevisene, blant annet et krav om løsepenger i kryptovaluta, konkluderte politiet raskt med at det var mest sannsynlig at hun var kidnappet. Funn i boligen forsterket oppfatningen om at hun var bortført mot sin vilje.

Politiet ønsket å holde forsvinningen hemmelig så lenge som mulig av hensyn til truslene som var fremsatt.

Tom Hagen fant et brev i boligen da han kom hjem fra jobb ved lunsjtider den dagen kona hans forsvant. Brevet skal ha gitt klare instrukser om hvordan han måtte betale ni millioner euro i kryptovaluta, og trusler om at Anne-Elisabeth Hagen kunne bli tatt av dage.

Dekkhistorie

Først 9. januar 2019 ble saken kjent for offentligheten, da Aftenposten publiserte nyheten.

I juni 2019, nesten åtte måneder etter forsvinningen, endret politiet sin hovedteori fra å være en kidnapping med utpressing, til å være et forsøk på å dekke til det som egentlig er et drap.

Saken oppdateres.

Read Entire Article