Arsenal slo byrival Tottenham – legger press på Manchester City

2 weeks ago 16

(Tottenham – Arsenal 2–3) Arsenal rodde i land seieren etter intense sluttminutter.

Bukayo Saka og Martin Ødegaard kunne juble for tre nye poeng. Foto: Zac Goodwin / Pa Photos

Publisert: 28.04.2024 16:58 | Oppdatert: 28.04.2024 17:11

Det ble nemlig full fyr i Nord-London-derbyet da Son Heung-min reduserte fra krittmerket fem minutter før full tid.

Declan Rice skulle klarere ballen, men traff Ben Davies. VAR grep inn, og Son hamret ballen sikkert i mål.

Men selv om Tottenham forsøkte en desperat sluttspurt for et utligningsmål, holdt gjestene unna og tok alle tre poengene.

– Arsenal er bunnsolide igjen, sier Viaplay-ekspert Eirik Bakke.

Dermed topper de Premier League med fire poeng når Manchester City i skrivende stund har to kamper mindre spilt.

Det ble en underholdende kamp i Nord-London. Selv om hjemmelaget hadde ballen mest, var det rødtrøyene som stakk av med alle tre poengene.

Først var det danske Pierre Emile Højbjerg som var uheldig da han nikket en corner i eget nett.

Deretter var det en liten kanonade mot Arsenal-målet. Midtstopperen Cristian Romero var nære ved to anledninger, men headingene hans gikk henholdsvis like utenfor og i stolpen.

Midtveis i omgangen trodde Spurs at de hadde scoret da Micky van de Ven satte ballen i mål, men scoringen ble annullert av VAR som følge av en hårfin offside.

Minutter senere ropte Spurs på straffespark da både Dejan Kulusevski og James Maddison gikk i gresset, men begge ble vinket opp av Michael Oliver.

Da var Arsenal nådeløse. På den påfølgende corneren slo Kai Havertz en strålende bakromspasning til Bukayo Saka. Han fintet vekk Ben Davies og trillet ballen ned i hjørnet på lekkert vis:

Vondt ble til verre da Arsenal nok en gang fikk en corner.

Declan Rice slo en innoverskrudd corner, hvor Kai Havertz fikk gå opp relativt uforstyrret inne i Tottenhams femmeter og nikke inn 3–0-målet.

I andre omgang fikk Tottenham et reduseringsmål da David Raya ga vertene en gavepakke.

I et forsøk på å spille seg ut så sendte ballen rett i brystet på Cristian Romero, som tok den ned og endelig fikk målet sitt.

Så reduserte Son igjen. Tottenham jaget utligning, men Arsenal slapp med skrekken og tok alle tre poengene.