Chelsea ødela for seg selv da Barcelona tok seg til Champions League-finalen

1 week ago 15

(Chelsea – Barcelona 0–2, 1–2 sammenlagt) Caroline Graham Hansen (29) og Ingrid Syrstad Engen (25) skal nok en gang spille Champions League-finale.

Fridolina Rolfö satte inn det andre målet for Barcelona. Foto: Peter Cziborra / Reuters / NTB

Publisert: 27.04.2024 20:27

Chelsea var lenge med i kampen, men i annenomgang begynte de å sabotere for seg selv.

Barcelona er med klare for sin fjerde strake Champions League-finale.

Graham Hansen og Syrstad Engen startet kampen for Barcelona, mens Guro Reiten og Maren Mjelde måtte fra benken for hjemmelaget se Aitana Bonmatí briljere.

Knappe 25 minutter ut i kampen vendte fjorårets gullballen-vinner herlig opp utenfor sekstenmeteren, før hun skjøt med høyrefoten via Kadeisha Buchanan og i det lengste hjørnet.

– Det er tryllekunstneren Aitana Bonmatí. Måten hun drar seg til side, og det temposkiftet. Det er klasse, sier fotballekspert for NRK, Carl-Erik Torp.

Aitana Bonmatí (t.h.) var kampens store spiller. Her feirer hun den første scoringen sammen med Keira Walsh. Foto: Peter Cziborra / Reuters / NTB

Vondt skulle bli til verre for Buchanan i annenomgang, da hun fikk sitt andre gule kort for en sen takling på midtbanen, og dermed utvisning.

– Det kan forsvares. Det er klønete uansett. Du vet du akkurat har fått ditt første gule kort, sier Torp.

Knappe tyve minutter før slutt gikk Bonmati i bakken etter å ha blitt felt av Jessica Carter.

Svenske Fridolina Rolfö fikk ansvaret og var iskald fra straffemerket.

Med en person mindre på banen klarte ikke Chelsea å få til en skikkelig sluttspurt. Barcelona er med det klare for finalen i Bilbao 25. mai.

I finalen møter de vinneren av Paris Saint-Germain og Lyon, som spilles søndag. Lyon leder 3–2 etter første oppgjør.