Drapene rystet Norge, men hva skjedde egentlig i Baneheia? Nå må Jan Helge Andersen forklare seg på nytt

2 weeks ago 14



Statsadvokaten mener Jan Helge Andersen drepte begge jentene i Baneheia for 24 år siden. 43-åringen nekter for å ha drept den eldste. I dag skal han forklare hvorfor.

8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble drept i Baneheia 19. mai i år 2000. Foto: PRIVAT / NTB

Publisert: 16.04.2024 08:58

I hvit genser, blå jeans, med et kjede rundt halsen og glattbarbert hode kom Jan Helge Andersen inn i rettssal 1 i tingretten i Sandnes tirsdag morgen. Han satte seg ned med armene i kors.

For snart 24 år siden ble de to venninnene Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) drept i Baneheia i Kristiansand. Jan Helge Andersen innrømmet den gang å ha drept den yngste jenta. Han nektet for å ha drept den eldste.

Han mente da og mener fortsatt at Viggo Kristiansen var i Baneheia sammen med ham og drepte Paulsen. For halvannet år siden ble Kristiansen frikjent etter å ha sonet over 20 år i fengsel for drapet. Og nå er isteden Andersen tiltalt for drapet på 10-åringen.

Det viktigste nye beviset for statsadvokaten er nye DNA-funn fra Andersen på Paulsens kropp. Før retten ble satt tirsdag var aktor, statsadvokat Andreas Schei, ordknapp om deres viktigste bevis.

– Det vil vi komme innn på. Vi ønsker å få belyst hva som skjedde i Baneheia for 24 år siden, sa han til Aftenposten.

I dag skal Andersen forklare seg etter statsadvokatens innledningsforedrag. Og da vil han fastholde sin forklaring fra 2002:

Han var ikke alene i Baneheia drapsdagen i mai. Kameraten Viggo Kristiansen var med, og han var med på ugjerningene. Det var Kristiansen som drepte Paulsen, ikke han, vil Andersen hevde.

– Han har ikke noen plikt til å forklare seg, men vi håper han er villig til å forklare seg, så får vi ta det derfra, sier Schei.

Read Entire Article