Israel skal ha svart Iran

1 week ago 13



Medier:

Israelske missiler har truffet mål i Iran melder amerikanske ABC News tidlig fredag morgen. Iran sier de har skutt ned droner, ikke missiler.

 REUTERS/File Photo/WANA NEWS AGENCY
ØVELSE: Rakettoppskyting fra en tidligere øvelse i Isfahan i Iran i fjor. Foto: REUTERS/File Photo/WANA NEWS AGENCY

Publisert 19.04.2024 05:43 Sist oppdatert nå

Iransk luftvern er aktivert og deler av luftrommet stengt etter at det er hørt kraftige eksplosjoner. ABC News melder at israelske raketter har truffet Iran.

Kilden kan ikke bekrefte om også mål i Syria og Irak er blitt truffet av israelske raketter.

To amerikanske kilder bekrefter overfor CBS News at en israelsk rakett har truffet Iran. Men kildene vil ikke oppgi hvor nedslaget skal ha vært eller si noe om omfanget av det israelske angrepet.

Israel har varslet at de vil angripe Iran som et svar på Irans drone- og rakettangrep mot Israel forrige helg. Et angrep som var Irans første mot Israel noensinne. 

Iranske statlige medier melder at droner er blitt skutt ned, men at det så langt ikke dreier seg om raketter.

– Flere droner er blitt skutt ned av landets luftforsvar, og det er ingen meldinger om noe rakettangrep i øyeblikket, står det i en uttalelse fra det iranske romfartsbyråets talsmann Hossein Dalirian.

Ifølge en kilde med kjennskap til saken ble ikke USA varslet av Israel på forhånd, melder Reuters.

Flere eksplosjoner

Fars, det iranske statstilknyttede nyhetsbyråets, melder at det har blitt hørt eksplosjoner på flyplassen Isfahan. Det blir ikke oppgitt noe årsak til eksplosjonen. Flyplassen ligger sør for hovedstaden Teheran. 

Lokale medier melder om eksplosjoner i Qahjaverestan, som ligger i Isfahan-provinsen.

Flere flyselskaper har begynt å omdirigere flygningene sine over den vestlige delen av Iran, blant dem Emirates og FlyDubai. Selskapene har ikke oppgitt noen begrunnelse, men meldinger utstedt til lokale luftfartsmyndigheter antyder at deler av det iranske luftrommet kan ha blitt stengt, melder nyhetsbyrået AP.

En iransk kilde bekreftet kort tid etter klokken 4 torsdag morgen norsk tid overfor nyhetsbyrået Reuters at luftvern er aktivert i Isfahan-provinsen. Luftvern er aktivert også over andre byer, melder det statlige iranske nyhetsbyrået Irna.

Fjernsynskanalen Press TV meldte litt senere at situasjonen i Isfahan er normal og at ingen eksplosjoner har funnet sted på bakken, og statlige medier meldte at iranske atomanlegg ikke er rammet.

– Kjernefysiske anlegg i Isfahan-provinsen er fullstendig sikre, melder nyhetsbyrået Tasnim, som siterer det byrået kaller «pålitelige kilder».

Iranske myndigheter har ikke kommet med noen uttalelser. 

Read Entire Article