Knivangrepet i Sydney: Ashlee ble drept mens hun beskyttet datteren

2 weeks ago 14



Gjerningsmannen, 40 år gamle Joel Cauchi, knivstakk lørdag ni personer på det store og populære kjøpesenteret Westfield Bondi Junction i Sydney, før han selv ble skutt og drept av politiet.

Til sammen ble 18 personer knivstukket. Seks av disse – fem kvinner og én mann – ble drept.

– Det er tydelig for meg og politietterforskerne at han så ut til å fokusere på kvinner og unngå mennene, sier politisjef Karen Webb i delstaten New South Wales til ABC mandag.

Blant ofrene var 38 år gamle Ashlee Good, som var på handletur med sin ni måneder gamle datter.

Både mor og datter ble knivstukket. Til lokale medier forteller øyenvitner at knivmannen først angrep babyen, for så å gå etter moren.

Begge ble sendt til sykehus, men Ashlee døde kort tid etter.

– I dag prøver vi å komme oss etter det forferdelige tapet av Ashlee, en nydelig mor, datter, søster, partner og venn. Et fantastisk menneske og så mye mer, sier familien i en uttalelse til TV-kanalen ABC News.

Ifølge Goods familie har den lille datteren blitt operert på sykehuset, og klarer seg nå fint. Og det takket være moren, ifølge øyenvitner.

Det ble lagt ned blomster ved åstedet etter lørdagens masseknivstikking. Statsministeren i landet var med å legge ned blomster. Foto: AAP / Reuters / NTB

Flere så Good beskytte babyen sin mens hun selv ble knivstukket av angriperen.

To brødre gjenforteller hvordan moren kom bort til dem med babyen i armene og tryglet dem om å hjelpe henne.

– Moren ble knivstukket, og så kom hun bort til meg og ga meg babyen, og så holdt jeg babyen, forteller en av mennene til den lokale kanalen Nine News.

Goods familie takker de to mennene for å ha holdt og tatt vare på den lille datteren hennes:

– Ord kan ikke uttrykke vår takknemlighet, står det i uttalelsen.

Prøvde å stoppe angriperen

De andre ofrene var Pikria Darchia (55), Faraz Tahir (30), Dawn Singleton (25), Jade Young (47) og Yixuan Cheng (25).

Ofrene Jade Young, Dawn Singleton og Faraz Tahir. Foto: Privat / Sosiale Medier

Tahir, som kom fra Pakistan, var nylig ansatt som sikkerhetsvakt på kjøpesenteret. Det var hans første dag på jobb da knivstikkingen fant sted.

Tahir skal ha prøvd å stoppe gjerningsmannen.

– Vi er knust over Faraz’ bortgang og anerkjenner vårt team-medlems tapperhet og rolle som førstehjelp, sier eieren av kjøpesenteret Elliott Rusanow i en uttalelse.

Les også: Seks drept i knivangrep på kjøpesenter i Sydney

Han opplyser videre at et annet medlem av sikkerhetsstaben ble skadet og sendt til sykehuset.

– Faraz var en ung mann som hadde en lys fremtid foran seg, sier Ejaz Khan, lederen for Pakistani Australia Association til ABC, og legger til:

– Vi har snakket med noen av vennene hans, han var en flott fyr, han var veldig hjelpsom hele tiden. Han jobbet veldig hardt og studerte veldig hardt for å få en bedre fremtid i Australia.

25 år gamle Dawn Singleton ble også drept i knivstikkingen på kjøpesenteret.

– Vi er knust over tapet. Dawn var en søt og godhjertet person med et helt liv foran seg. Hun var virkelig fantastisk, sier arbeidsgiveren hennes, White Fox Boutique, i en uttalelse.

47 år gamle Jade Young, som også mistet livet, var medlem i surfe- og livredningsklubben Bronte Surf Lifesaving Club. Den ligger ikke langt fra kjøpesenteret der hun ble drept.

– Vi er her for å støtte lokalsamfunnet, og våre ektefølte kondolanser går til alle som er påvirket, skriver klubben i en uttalelse.

Les også: William og Kate: – Vi er sjokkerte

Tror ikke det er snakk om terror

Australsk politi beskriver ikke knivstikkingen som ideologisk motivert eller som en terrorhandling.

De viser til at Cauchi led av psykisk lidelse, noe også hans familie bekrefter i en uttalelse.

Han ble først diagnostisert i en alder av 17.

– Vi er helt knust over de traumatiske hendelsene som skjedde i Sydney i går. Våre tanker og bønner går til familiene og vennene til ofrene og de som fortsatt er under behandling på dette tidspunktet, Sa Cauchis familie videre.

Read Entire Article