Knutsen forlenger med Glimt

1 month ago 22



Nyhetssenter Nordland

Grafikk: NRK
  • 12. mars 2024 kl. 09:19

    Knutsen forlenger med Glimt

    Kjetil Knutsen har forlenget sin avtale med Bodø/Glimt.

    Hovedtreneren har skrevet ny kontrakt som varer ut 2025. – Det er helt naturlig for meg å forlenge avtalen. Jeg var inne i mitt siste kontraktsår, og i stedet for spekulasjoner og prat om min situasjon, så er timingen for å forlenge veldig god, sier Knutsen til
    Glimt.no.

    Bergenseren kom til Bodø i 2017, og ble hovedtrener i 2018. Tiden i Nord-Norge har vært en stor suksess, med blant tre seriegull og flere sterke prestasjoner i Europa.

    Styreleder i Bodø/Glimt, Inge Henning Andersen, er godt fornøyd med forlengelsen.

    – Vi har hatt god dialog over tid, så dette er ikke overraskende for oss. Vi føler at vi har styrket teamet rundt laget, og vi vil selvfølgelig ha lederen av laget med. Vi går videre med det samme teamet, med Gaute (Helstrup) inn som en god tilvekst til teamet. Fra styret sin side er det helt perfekt, sier Andersen.

    Kjetil Knutsen under pressemøte på Aspmyra før kampen mot Bohemians.

    Foto: Kasper Holgersen / NRK
  • 12. mars 2024 kl. 09:06

    Båtbrann Svolvær

    Nødetatene i Vågan har rykket ut til en båtbrann i Svolvær . Båten skal befinne seg på land inne på et verft og det skal ikke ha vært personer om bord, melder politiet. Røykdykkere jobber med brannslukking nå.

    Røykutviklingen er økende. Båten står inne på verftet. Grunnet røyken blir alle evakuert fra stedet.,melder politiet.

  • 12. mars 2024 kl. 08:42

    Stor økning i sykefravær i Hamarøy

    Sykefraværet blant menn i Hamarøy steg fra 3,3 prosent i fjerde kvartal i 2022 til 5,6 prosent i samme periode i fjor, skriver Avisa Nordland. Det utgjør en endringsprosent på over 68.

    Tall fra Nav viser at 23 av fylkets 45 kommuner hadde høyere sykefravær enn Hamarøy i fjerde kvartal av 2023.

    Årsaken til den store økninga i sykefravær i kommunen er så langt ikke kjent. Kommunedirektør Odd-Børge Pedersen sier til Avisa Nordland at han ikke fullt ut har kjennskap til hva økninga i fjerde kvartal skyldes.

    June Emilie Rishaug, som er sykefraværskontakt for Hamarøy kommune i Nav, sier til avisa at tallene for kommunen er diskutert i Nav lokalt.

    – Men vi har ingen direkte forklaring på hva denne økningen i sykefraværet skyldes. Vi ser at det kan være flere forhold som kan virke inn på sykefraværet, sier Nav-rådgiveren.

    Drag i Hamarøy kommune

    Foto: Elena Paulsen / NRK
  • 12. mars 2024 kl. 07:16

    Bodøtunnelen stenges

    Rv 80 Bodøtunnelen: Stengt i begge retninger kl. 10 -13 fordi det skal være en brannøvelse i tunnelen. Det blir en del røyk i området, opplyser Statens vegvesen. Omkjøring skiltet. Regn med å bruke ekstra tid.

  • 12. mars 2024 kl. 06:30

    Ønsker nasjonalt snøskredsenter

    Kommunene Tromsø, Balsfjord og Lyngen søker nå om penger på statsbudsjettet neste år for å få etablert et nasjonalt snøskredsenter på Lyngseidet.

    - Målet er å bygge opp kompetanse og få ned tallet på dødsulykker i skred, sier beredskapssjefen i Tromsø kommune, Ole Gunnar Haaland:

  • 12. mars 2024 kl. 06:23

    Bil på taket

    En bil med tre personer kjørte utfor veien og havnet på taket på Nesna, sent i går kveld.
    Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt og politiet etterforsker uhellet.

  • 11. mars 2024 kl. 20:07

    Bodø/Glimt stemte mot videodømming

    På Bodø/Glimts årsmøte mandag kveld stemte 97 for å fremme forslag til å avvikle videodømming i Eliteserien. 69 stemte mot.

    Forslaget som fikk flertall lyder som følger: «FK Bodø/Glimt skal i alle sammenhenger, formelle som uformelle, ha et klart og tydelig standpunkt mot bruk av VAR i norsk fotball».

    Debatten om videodømming er i ferd med å splitte norsk fotball.

    Molde, Odd, Viking og Kristiansund har sagt ja til å jobbe videre med VAR.

    Strømsgodset, Lillestrøm, Brann og Rosenborg har årsmøtevedtak på å jobbe for avvikling av verktøyet.

    I tiden som kommer følger årsmøter i en rekke andre toppklubber i norsk fotball. Også der er VAR ventet å bli et tema.

    Den omstridte teknologien ble innført i Eliteserien foran 2023-sesongen.

    (NRK/NTB)

    Fansen til Bodø/Glimt holder opp skjerf og veiver med flagg

    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • 11. mars 2024 kl. 17:11

    Besøker NATO-øvelsen i Bodø

    Utenriks- og forsvarskomitéen besøker militærøvelsen Nordic Response i Bodø og Bardufoss 12. og 13. mars.

    − Det er nyttig for komiteen å lære mer om hvordan øvelsen foregår i praksis og ikke minst å møte noen av soldatene som deltar. En sentral del av å være med i NATO er å kunne operere sammen. Det må man øve på, sier Ine Eriksen Søreide (H), leder for utenriks- og forsvarskomitéen.

    Komitéens besøk går først til Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø. Deretter reiser komitéen videre til Skjold og Bardufoss, hvor Hæren har sitt tyngdepunkt.

    − Med Sveriges formelle medlemskap forrige uke har de i løpet av øvelsen gått fra å være et partnerland til et fullverdig medlem av NATO. Det er historisk at alle de nordiske landene nå øver sammen på å forsvare hverandre som allierte. For første gang omfatter Nordic Response alle de nordiske landene som likeverdige allierte. Det at hele Norden står samlet, gjør oss enda sterkere, sier Ine Eriksen Søreide.

    Ine Eriksen Søreide

    Foto: William Jobling / NRK
  • 11. mars 2024 kl. 16:53

    Marcus og Martinus åpner Eurovision-showet

    Sverige er trukket til å fremføre først under Eurovision Song Contest i Malmö 11. mai. Med det er det det norske tvillingparet Marcus og Martinus Gunnarsen som åpner finaleshowet.

    Det melder ESC selv på X.

    Marcus og Martinus gikk til topps i den svenske utgaven av kurransen i helgen, og ble med det svenskenes bidrag til ESC på hjemmebane.

    Nytt av året er også at stemmesystemet har fått ny innpakning. Man kan nå fjernstemme allerede fra første sang, og frem til 25 minutter etter siste låt er spilt. Publikum kan som kjent ikke stemme på innslaget fra sitt eget land.

    Marcus og Martinus vant norsk MGPjr i 2012 med låta «To dråper vann».

    Marcus-martinus

    Foto: Linda Marie Vedeler / NRK
  • 11. mars 2024 kl. 15:04

    2,8 millioner svenske TV-seere så Marcus & Martinus vinne

    Nær 2,8 millioner svenske TV-tittere så Marcus & Martinus vinne finalen i Melodifestivalen sist lørdag, skriver NTB.

    Tvillingene fra Trofors ble historisk da de suverent stakk av med seieren i helga.

    Svenskenes Melodi Grand Prix har i seks uker på rad ligget på svenskenes TV-topp, melder TT: Lørdag fulgte 2.786.000 fjernsynsseere oppgjøret som sikret de norske poptvillingene tur til Eurovision i Malmö i mai.

    I Norge fikk 843.000 TV-seere med seg at Gåte vant den NRK-sendte finalen i Melodi Grand Prix i februar, noe som var 144.000 færre seere enn 2023-finalen, skrev Kampanje.

    Marcus-martinus

    Foto: Linda Marie Vedeler / NRK
  • 11. mars 2024 kl. 14:50

    Vil danne regionalt kraftforum

    Fylkesråd for næring Bjørn Larsen vil ta initiativ til et regionalt kraftforum i Nordland, der blant annet Statnett og de regionale nettselskapene deltar.

    Dette kom fram under et dialogmøte i Mosjøen 8. mars, arrangert av Linea og Statnett for å få innspill til og informere om fremtidig utvikling av hovedstrømsnettet på Helgeland.

    – Bakgrunnen for å etablere en slik ny møteplass, er behovet for å diskutere kraftsaker i en tidlig fase. Da kan man unngå konflikter og effektivisere prosessene rundt planlegging og utbygging av kraft og strømnett. Og ikke minst gi muligheten til større samordning mellom energiplanlegging og regionale og kommunale planprosesser, sier Larsen.

    Larsen mener at i et slikt forum er både Statnett og de regionale nettselskapene nøkkelaktører, men at det ikke skal være en konkurrerende arena til møteplasser og fora som Statnett og de regionale nettselskapene allerede har.

    –Vi jobber nå med å etablere dette forumet, for øvrig i et nært samarbeid med Rogaland fylkeskommune som allerede har etablert et slikt organ.

    Bjørn Larsen minnet ellers alle møtedeltakerne om Nordlands rolle som en av de viktigste eksport- og industriregionene i Norge, med Helgeland som et tyngdepunkt.

    – Skal vi videreutvikle industri-Nordland, er det en forutsetning at vi har god kapasitet i nettanlegg knyttet til industriparker og områder som er regulert til industriutvikling basert på kraft. Vi må utnytte den fornybare kraften vi har på best mulig måte.

    Fylkesråd for næring i Nordland, Bjørn Larsen smiler inn i kamera om bord i et fly.

    Foto: Maria Johannessen / NRK
  • 11. mars 2024 kl. 12:37

    Stenger Bodøtunnelen under øvelse

    Statens vegvesen og Salten brann gjennomfører en brannøvelse i Bodøtunnelen tirsdag 12. mars.
    Begge tunnelløp blir stengt for all trafikk mellom kl. 10.00 og 13.00.

    Mens øvelsen pågår, vil man kunne se røyk i området rundt tunnelen. Dette er ufarlig teaterrøyk som brukes for at øvelsen skal være mest mulig realistisk.

    Målet med øvelsen er å teste utstyr, prosedyrer og samarbeid i tilfelle hendelser i tunnelen. Tunnelsikkerhetsforskriften stiller krav om at det skal gjennomføres beredskapsøvelser.

    Informasjon om stenging av Bodøtunnelen og andre hendelser på vegnettet, finner du på trafikkmeldinger på 175.no eller ved å bruke appen Vegvesen Trafikk.

  • 11. mars 2024 kl. 10:40

    NHO Nordland: Myndighetene må hjelpe byggenæringen

    – Situasjonen er svært krevende, og vi er redd for å miste viktig kompetanse. Nå bør myndighetene se på hvordan de kan hjelpe den kriserammede byggebransjen, sier Hans Christian Hansson, regiondirektør i NHO Nordland.

    I en tid hvor byggenæringen i Nordland, og Norge for øvrig, opplever en dramatisk nedgang, ber lederen for det største bedriftsfellesskapet i fylket om tiltak for å snu den negative trenden.

    – Med en nedgang på 32 prosent i boligsalget fra 2022 til 2023, står vi overfor en krise større enn under finanskrisen. Dette kan føre til et tap av viktig kompetanse i byggebransjen, sier Hansson.

    Rekordhøye 47 prosent av medlemsbedriftene innen bygg og anlegg i Nordland, rapporterte om en dårlig markedssituasjon i NHOs medlemsundersøkelse for mars.

    42 prosent av bedriftene tror også at markedssituasjonen skal forverres ytterligere de neste 6-12 månedene. 26 prosent tror at markedssituasjonen skal bedres.

    Boligbyggingen har falt dramatisk i fylket. Fra en topp på mellom 1126 og 1554 igangsatte boliger per år i perioden 2014-2017, har antallet igangsatte boliger sunket til kun 751 i 2023. Det er en nedgang på over 27 prosent fra 2020.

    – Dette er en utvikling vi ikke kan se på uten å gjøre noe, påpeker Hansson.

    For å møte utfordringene foreslår NHO en rekke tiltak, blant anna gjeninnføring av tilskudd for kommunale utleieboliger, økt ramme til Husbanken og energieffektivisering.

    Stein Windfeldt, direktør i Entreprenørforeningen i Nord-Norge (EBA), understreker betydningen av disse tiltakene for Nordland:

    – Boligbyggingen har stoppet nærmest helt opp, og nå ser vi også at markedet for yrkes- og næringsbygg bremser kraftig, poengterer han.

    Fortsatt høye renter, usikkerhet rundt hvor fort rentene skal ned igjen, kombinert med høye byggekostnader gjør at mange nå sitter på gjerdet.

    – Det som bekymrer oss mest er at dette nå ser ut til å gjelde for kommunene og andre offentlige byggherrer også. Det er det stikk motsatte av hva vi trenger nå. De offentlige aktørene må anstrenge seg ekstra for å få prosjekter i gang.

    Han legger til:

    – I tillegg til at viktige byggeprosjekter ikke kommer i gang, rammes også næringslivet i alle kommunene av dette. Bygg- og anleggsaktiviteten er viktig for alle kommunene i Nordland, og det er mange andre bransjer som lever på ringvirkningene av denne aktiviteten.

    Windfeldt frykter også å miste mye verdifull kompetanse.

    – Denne vil vi være helt avhengig av når markedet snur og pilene peker oppover igjen. Prognosene våre viser at aktiviteten nok vil ta seg ganske kraftig opp i løpet av 2025, sier Windfeldt.

    Hans Christian Hansson leder i NHO Nordland.

    Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
  • 11. mars 2024 kl. 09:38

    Krever strengere vern av marine områder

    Natur og ungdom etterlyser et strenger vern av norske marine områder.

    Norske myndigheter får kritikk fra både nasjonale og internasjonale fagfolk for måten vi verner marine områder. Kritikerne mener blant annet at alle unntakene til verneplanene gjør at det i realiteten ikke er et vern.

    Jon Holm Vassenden i Natur og ungdom mener Norge trenger både flere og strengere verneområder.

    Natur og ungdom foreslår blant annet såkalte nullfiskeområder, som de mener kan beskytte økosystemene og styrke fiskebestanden på sikt.

    Dykker etter søppel i Saltstraumen

    Foto: Vebjørn Karlsen
  • 11. mars 2024 kl. 09:31

    Matprisene falt i februar

    For første gang på 23 år falt prisene på matvarer i februar. Kampanjer om priskutt har hatt sin effekt, melder SSB.

    Konsumprisindeksen steg 4,5 prosent fra februar 2023 til februar 2024. Lavere energipriser drar prisveksten ned, og i februar falt prisene på mat 0,7 prosent.

    – Det er svært uvanlig at prisene på matvarer faller i februar. Vi har ikke målt nedgang i matprisene i februar måned siden 2001, sier seksjonsleder Espen Kristiansen i Statistisk sentralbyrå.

    Fra januar til februar steg prisene med 0,2 prosent, viser den månedlige utviklingen i konsumprisindeksen (KPI).

    Kjerneinflasjonen det siste året, som ser bort fra energipriser og avgiftsendringer, endte i februar på 4,9 prosent. Det er ned fra 5,3 prosent i januar.

    Støre: Renten ned

    Også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kommenterer utviklingen mandag morgen.

    Han tolker tallene fra SSB som at regjeringens politikk virker og at norsk økonomi er på vei mot et vendepunkt hvor folk igjen kan oppleve økt kjøpekraft.

    – Det er positivt at prisveksten fortsetter å gå ned. Det legger igjen grunnlaget for at rentene etter hvert kan settes ned, noe som er viktig for folk, sier Støre.

    Billigere mat i februar

    Det siste året har prisene på mat steget med 6,3 prosent. Det er den viktigste enkeltfaktoren til at prisveksten er stigende i Norge. Fisk og sjømat, frukt og kornprodukter har steget mest.

    Fra januar til februar falt imidlertid prisene på matvarene med 0,7 prosent. SSB viser til at prisene i dagligvarebransjen tradisjonelt har steget mest i februar og juli på grunn av forhandlinger mellom leverandører og forhandlere. Nå har flere signalisert at de vil vekk fra denne modellen, samtidig som flere kjeder har hatt kampanjer med priskutt og prisfrys på en rekke produkter.

    – Vi ser nå ganske klare spor fra dagligvarekjedenes kampanjer. Uvanlig mange matvarer hadde en flat prisutvikling fra januar til februar, samtidig som enkelte tilbudskampanjer trakk matprisene samlet sett ned, sier Espen Kristiansen.

    Biler og drivstoff

    I februar steg imidlertid prisene på drivstoff og biler, sammenlignet med måneden før. Prisene på bensin steg med 6,9 prosent og diesel 8,7 prosent. Biler steg 1,7 prosent i pris.

    Delt opp mellom leveringssektorer vises det at prisene på varer har steget med 4,1 prosent de siste 12 månedene. For tjenester har prisene økt med 5 prosent. For tjenester hvor arbeidskraft dominerer har prisene økt med 3,7 prosent det siste året.

    Regjeringens beslutning om å innføre gratis ferjer mellom øysamfunn uten veiforbindelse har ført til at prisene på passasjertransport i båt falt med 19 prosent det siste året. Dette har igjen ført til en reduksjon i den totale tolvmånedersvekten.(NTB)

  • 11. mars 2024 kl. 09:21

    Boligbrann på Helgeland

    Nødetatene rykker ut på melding om brann i et bolighus i Sandnessjøen, skriver politiet på X.

  • 11. mars 2024 kl. 08:55

    Sponser miljøvennlige tiltak i nord

    Arva deler ut 400.000 kroner til tiltak i Troms og Nordland som fremmer lokal kultur og kunnskap om ei bærekraftig fremtid.

    Frivillige organisasjoner kan søke om 20.000 kroner hver til sine tiltak.

    – Potten skal gå til å fremme lokal kultur og kunnskap om bærekraft. Tiltak rettet mot barn og unge og tiltak med samisk profil vil også bli prioritert, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Arva, Stina Sønvisen, som har ansvar for sponsormidlene.

    Noen søknader har hun fått inn allerede, men foreløpig er ikke alle plassene fylt opp. Hun oppfordrer søkerne om å sette seg inn i kriteriene Arva har for å gi støtte.

    Hun understreker at ikke alle tiltak vil kunne få støtte av Arva. Enkeltpersoner, tiltak som er et offentlig ansvar, russearrangementer, reiser/turer eller politiske og religiøse organisasjoner vil ikke bli sponset av Arva.

    Egentlig er Arvas sponsorpott på 1,2 millioner kroner, men deler av beløpet er bundet opp i faste samarbeidsavtaler med Ungt entreprenørskap, Reistadløpet og akademia.

    En rekke frivillige organisasjoner tok kontakt allerede i 2023, i håp om å få midler til sine tiltak.

    – Men de fikk beskjed om å vente til vi hadde fått sponsormidlene på plass i 2024. Men nå ønsker vi søknadene velkommen, sier hun.

    Søknadsfristen er 31. mars.

    Arva rydder kraftlinjer for snø i Svandalen på Senja

    Foto: Arva
  • 11. mars 2024 kl. 06:17

    Tror ID-tyver har tilhold i Narvik

    Elisabeth Nutti, jurist i Nordland politidistrikt, sier at politiet antar at i alle fall noen av de som står bak en rekke ID-tyveri den siste tiden, befinner seg i eller rundt Narvik.

    Det skriver Fremover.

    Fire firma har i løpet av kort tid anmeldt tilfeller der svindlere har bestilt varer i bedriftenes og enkeltpersoners navn.

    Totalt er det snakk om varer for titusenvis kroner. Det handler først og fremst om elektronikk, men en drone og reparasjon av en garasjejekk er også blant det som er bestilt.

    Ved samtlige anledninger er varene bestilt med leveringssted i Narvik.

    – Dette er kriminalitet som kan være distriktsoverskridende, eller også grenseoverskridende, sier politijuristen til avisen.

    – Ofte ender nok sakene som «henlagt, ukjent gjerningsperson». Men sakene i Narvik er under etterforskning, opplyser hun.

    E6 Narvik

    Foto: Benjamin Fredriksen / NRK
  • 11. mars 2024 kl. 05:36

    Husbrann i Narvik

    To personer ble rett før klokka 03.00 i natt berget ut fra en brann i et bolighus i Narvik sentrum De to ble tatt hånd om av helseopersonell og mannskap fikk rakst kontroll på brannen.

  • 10. mars 2024 kl. 21:52

    To personer reddet ned av Reinebringen søndag

    I kveld rundt 21-tiden søndag måtte nok en person hentes ned fra Reinebringen i Moskenes.

    Det skriver Lofot-Tidende.

    Tidligere på dagen hadde Lofot-Tidende skrevet sak om personer som var på vei opp til den populære fjelltoppen.

    – Det er snakk om en utenlandsk statsborger. Vedkommende har gått seg fast der oppe og tør ikke å gå ned, sier Tor Eirik Torkilsen ved redningssentralen.

    – Personen skal være uskadd, men er nok veldig sliten.

    Reine i Moskenes kommune med små røde hus under det store mektige fjellet Reinebringen.

    Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Brennende objekter traff nesten Andreas bil 01:04

Neste

Read Entire Article