Kona på 79 år og jeg på 86 var nylig på en overnattingstur i Oslo. Den turen vil vi si noe om.

3 weeks ago 21



Taxisjåfører med innvandringsbakgrunn ga ekteparet et godt inntrykk. Foto: Heiko Junge, NTB

Vi har lest at samfunnet er blitt positivt påvirket og beriket av økt innvandring. Et kort Oslo-besøk ga oss akkurat den opplevelsen.

Publisert: 12.04.2024 23:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Kona på 79 år og jeg på 86 var nylig på en overnattingstur på hotell i Oslo.

Toget fra Hamar gikk på minuttet, begge veier!

En usedvanlig hyggelig konduktør dukket opp med glimt i øyet og kjappe replikker. Alle i kupeen ble «smittet» og følte seg vel. Togkonduktørjobben virker kanskje ensformig, men en positiv innstilling har så mye å si! Vi håper han leser disse linjer.

Samme morgen kom det overraskende mye snø, gatene ble glatte og fortauene likeså.

Med fottøy beregnet for tørre forhold, og balanse ikke helt som i gamle dager, bestemte vi oss for å ta taxi både denne dagen og neste. Flere av turene var korte, noe vi beklaget overfor sjåførene – de står jo i lange køer for nye oppdrag.

Men samtlige taxisjåfører var bare blide. «Det er derfor vi er til», og «vi takker for at dere bruker Oslo Taxi», fikk vi høre. Hva har skjedd?

Sjåførene vi møtte, hadde alle innvandrerbakgrunn og sikkert lange arbeidsøkter. Likevel evnet de å spre smil og glede til kundene sine.

I de senere år har vi lest at samfunnet er blitt positivt påvirket og beriket av økt innvandring. Vårt korte Oslo-besøk er muligens et for tynt grunnlag for å bekrefte dette, men vi opplever samfunnet som vennligere.

Mon andre i servicebransjen også er blitt påvirket, som togkonduktøren? Vi gleder oss til neste Oslo-besøk!

Read Entire Article