Meldinger om ukrainske droneangrep i flere russiske regioner

1 month ago 27



Ukrainske droner rammet tirsdag et drivstoff- og energianlegg i Orjol-regionen i Russland, ifølge guvernør Andrej Klytsjkov.

tirsdag 12. mars kl. 03:01

Guvernøren skriver på Telegram at ingen ble drept i angrepet, og at rester av en nedskutt drone traff anlegget.

Det russiske statlige nyhetsbyrået Ria siterer nødetatene på at en petroleumstank sto i brann etter angrepet, og Telegram-kanalen Baza har publisert et bilde av store flammer som stiger opp over det som ser ut som et industrianlegg.

Også i Moskva meldes det om ukrainske droner natt til tirsdag: Borgermester Sergej Sobjanin skriver på sin Telegram-kanal at de har ødelagt en ukrainsk drone på vei mot byen. Rester av den skal ha falt ned i distriktet Ramensky.

Ukraina har de siste månedene gjennomført en lang rekke droneangrep mot russiske oljeraffinerier og andre energianlegg. Noen av dem har vært vellykkede og forårsaket betydelige skader.

I den russiske Belgorod-regionen, som grenser til Ukraina, er syv landsbyer uten strøm etter et ukrainsk droneangrep, skriver guvernør Vjatsjeslav Gladkov på Telegram.

Guvernør Roman Starovojt i Kursk, en annen grenseregion, sier at ukrainske droner ble skutt ned over regionen tirsdag. Nødetatene undersøker om det har medført skader, heter det videre.

Russiske medier siterer lokale myndigheter i Tula-regionen på at en drone ble skutt ned også der.

Read Entire Article