Minnes drapsofrene i Ål: – Sjokk og fortvilelse

1 month ago 16



– Vi har alle fått en ubehagelig påminnelse om hvor sårbart livet er, sa biskop Jan Otto Myrseth i torsdagens minnegudstjeneste i Torpo i Ål.

 Tor Folgerø/Hallingdølen / NTB Foto: Tor Folgerø/Hallingdølen / NTB

Publisert: 28.03.2024 11:26

– De dramatiske meldingene om funnet av de døde på Torpo har rystet hele landet og opprørt mennesker både nært og fjernt, sa biskopen i Tunsberg bispedømme i Torpo kirke da torsdag det ble avholdt minnegudstjeneste etter drapene i Torpo.

Ingunn Slaatten (53) og hennes to voksne barn Signe (19) og Sander (22) ble natt til lørdag skutt på Torpo i Ål. Deretter skal den antatte gjerningspersonen ha skutt seg selv. Den antatte gjerningspersonen var far og ektemann til de drepte. Alt tyder på at ofrene ble skutt mens de sov.

– Vi har alle fått en ubehagelig påminnelse om hvor sårbart livet er og hvor meningsløst vondt døden treffer oss, sa han til menigheten.

– Alt ble med ett så stille. Så godt vi kan vil vi prøve å dele trøst, sa han.

Signe Slaatten (19), Ingunn Slaatten (53) og Sander Slaatten (22) ble funnet døde i eget hjem lørdag. Foto: Privat

Politiet tror familien ble skutt og drept natt til lørdag. Den siste kontakten med en av de døde ble gjort sent fredag kveld.

Ifølge politiet er det gjort funn av flere lovlige våpen på adressen, og at ett av disse skal være brukt til å ta livet av familien.

Gjerningsmannen som er død, har status som siktet.

Lokalsamfunnet i Torpo samlet seg til sørgegudstjeneste skjærtorsdag. Foto: Jan T. Espedal / Aftenposten
Read Entire Article