Overdosedødsfall i Bergen endret til drap – mann siktet

1 week ago 134



– Det er de samlede opplysningene som er kommet inn under etterforskningen, som gjør at vi nå har siktet en av de tre som var i leiligheten for forsettlig drap, sier politiinspektør Janne Ringset Heltne til NRK og legger til:

– Dødsårsaken er en overdose, og mannen er siktet for å ha forsettlig drept 18-åringen med overdose. De to skal ha vært bekjente.

La ut video av avdøde på Instagram

Mandag 20. november 2023 fikk politiet melding om at en navngitt person hadde lagt ut en video av en livløs person på Instagram, og i videoen uttalt at vedkommende var død.

Politiet rykket da ut til en adresse i Bergen sentrum, hvor de fant en 18 år gammel gutt som var omkommet.

Da politiet ankom adressen, befant det seg tre personer i leiligheten – i tillegg til avdøde. De tre ble alle pågrepet og senere siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand.

Dette begrunnet politiet med at de tre hadde bidratt til at avdøde hadde fått i seg narkotiske stoffer, som satte ham i livsfare og deretter unnlatt å skaffe hjelp.

To av de siktede ble også siktet for å ha delt krenkende bilder, for å ha filmet avdøde da han var livløs eller død.

Utelukker ikke flere pågripelser

Vest politidistrikt opplyser om at de har fått bistand fra Kripos.

Obduksjon av den avdøde, konkluderer med at han døde av overdose.

Det er på bakgrunn av politiets etterforskning at mannen som i november 2023 var 21 år, nå er siktet for drap.

Han fremstilles for varetektsfengsling torsdag, opplyser politiet.

– Etterforskningen pågår fortsatt og vi utelukker ikke flere pågripelser. Per nå har vi ikke grunnlag for å pågripe eller fengsle flere, skriver politiet i pressemeldingen.

– Familien har hatt det tungt

Aleksander Gonzalo Sele er bistandsadvokaten for etterlatte til den omkomne 18-åringen, og forteller at familien har vært dypt preget av uvissheten rundt hans død.

– Det har vært et miljø hvor det har gått mye rykter, noe familien helt klart har vært preget av, sier Sele til NRK og legger til:

– Familien og foreldrene til den avdøde er glad for at politiet har etterforsket saken bredt, og er glade for at det nå ser ut til å ha kommet et gjennombrudd i saken. Men det er klart at de har det tungt, og at de derfor ønsker mest mulig fred.

Hei!

Har du tips til denne, eller andre saker? Send meg gjerne en e-post: erica.kronheim@nrk.no 

Publisert 17.04.2024, kl. 15.18 Oppdatert 17.04.2024, kl. 15.59

Read Entire Article