Nordås med full kontroll mot Ingebrigtsen i Huelva

2 weeks ago 18



Nordås vant med tiden 3.34.11, mens Filip Ingebrigtsen løp inn til 3.38.91.

De to nordmennene snakket ikke med hverandre da Nordås løp rett etter målpassering til startstreken på 5000-meteren, som pågår nå. Der vil 25-åringen forsøke å hjelpe lagkamerat Per Svela, som forsøker å ta OL-kravet.

Det vakte oppsikt tidligere tirsdag da det ble kjent at Narve Gilje Nordås brått gjorde endringer før Meeting Iberoamericano i Huelva i Spania – og valgte å stille til samme løp som Filip Ingebrigtsen på 1500 meter.

Narve Gilje Nordås var opprinnelig oppført på startlistene til 5000 meter under kveldens stevne i Huelva, og en duell mot Ingebrigtsen var ikke en del av planen.

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal mente det kunne virke som en provokasjon fra Nordås sin side. NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt gikk enda lenger, og kalte det en «åpenbar provokasjon».

Filip Ingebrigtsen

Filip Ingebrigtsen ble nummer 12 i Huelva med tiden 3.38.91.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Gjert Ingebrigtsen på plass

Stevnet kommer dagen etter at Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner, mot én av de fornærmede i saken mot ham.

Gjert Ingebrigtsen er til stede i Spania sammen med Nordås.

Hans forsvarere John Christian Elden og Heidi Reisvang har uttalt at Ingebrigtsen er uenig i fremstillingen av hendelsene som tiltalen er basert på, og at han ikke erkjenner straffskyld.

Narve Gilje Nordås og Per Svela ankommer friidrettsstevnet.

Fortsatte samarbeidet

Da Henrik, Filip og Jakob valgte å bryte med faren, fortsatte Nordås med Gjert Ingebrigtsen som trener. Han har tidligere uttalt at han ønsket å vente til alle fakta er på bordet i saken før han tar en avgjørelse.

Brødrene Ingebrigtsen har ikke ønsket å kommentere siktelsen mot faren og sier dette er en «privat familiesituasjon».

Narve Gilje Nordås Gjert Ingebrigtsen

Pappa Ingebrigtsen er Nordås' trener og er også på plass i Spania. Dette bildet er fra EM i friidrett 2022.

Foto: Hanne Skjellum

Bistandsadvokaten Mette Yvonne Larsen, som blant annet representerer løpebrødrene, kom med følgende melding om stevnet i Spania til Stavanger Aftenblad mandag.

– På Filip sine vegne kan jeg si at det er å håpe at Gilje Nordås, gitt sakens utvikling, nå holder en meget lav profil, sa Larsen til Aftenbladet.

Publisert 30.04.2024, kl. 21.13 Oppdatert 30.04.2024, kl. 21.29

Read Entire Article