Reagerer på Trump-uttalelse: – Vil ha et nytt 6. januar

1 month ago 17



FYRTE OPP STEMNINGEN: Donald Trump i Dayton i Ohio. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

Den tidligere presidenten tegner et dystert fremtidsbilde for USA – dersom han taper valget.

  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
søndag 17. mars kl. 03:52

– Om vi ikke vinner dette valget, er jeg ikke så sikker på at det kommer til å bli noe nytt valg i dette landet, sa den tidligere presidenten fra scenen på et valgmøte i Dayton i Ohio lørdag.

Uttalelsen kom mens han igjen kom med påstander om valgfusk ved forrige presidentvalg i 2020, der han tapte mot Joe Biden, skriver NTB.

Trump var i Ohio for å drive kampanje for den republikanske senatskandidaten Bernie Moreno før delstatens primærvalg tirsdag.

I talen advarte Trump, som har sikret seg nok delegater til å bli republikanernes presidentkandidat til valget i november, også mot et potensielt blodbad, skriver nyhetsbyrået AP.

Advarte om blodbad

Det skjedde mens han snakket om planene sine for å øke tollen på biler som er produsert i utlandet, spesielt rettet mot Kina.

– Vi kommer til å sette en toll på 100 prosent på hver eneste bil som kommer over grensen, og dere kommer ikke til å klare å selge dem om jeg blir valgt. Men hvis jeg ikke blir valgt, kommer det til å bli et blodbad. Det kommer til å bli et blodbad for dette landet, sa han og la til:

– Og det vil være det minste som skjer. De kommer ikke til å selge de bilene, de skal bygge store fabrikker.

NBC har spurt Trumps kampanjeapparat om hva han mente med «blodbad»:

– Bidens politikk vil skape et blodbad for bilindustrien og bilarbeidere, svarer talsperson Karoline Leavitt.

– Forkjærlighet for vold

President Joe Bidens kampanjeapparat reagerer kraftig på uttalelsene, skriver CNN.

– Han vil ha et nytt 6. januar, men det amerikanske folket kommer til å gi ham et nytt valgnederlag i november. De fortsetter å avvise hans ekstremisme, hans forkjærlighet for vold og hans hevntørst, sier talsperson James Singer.

Datoen 6. januar viser til datoen for den voldelige kongresstormingen i 2021.

Da brøt en rasende folkemengde seg inn i bygget som huser de folkevalgte i Washington D.C., i et forsøk på å stanse godkjenningen av Joe Bidens valgseier.

Trump startet sin tale i Ohio lørdag med å hylle støttespillerne sine som sitter fengslet etter å ha stormet Kongressen.

Read Entire Article