Ruud-opptur i USA og Holger Rune-smell

1 month ago 31



Casper Ruud fikk revansj for to tunge tap mot Alejandro Davidovich Fokina og tok seg til åttedelsfinale i storturneringen Miami Open.

Casper Ruud er klar for åttedelsfinale i Miami Open etter å ha slått spanske Alejandro Davidovich Fokina. Foto: Mark J. Terrill, AP / NTB

Publisert: 25.03.2024 13:10

Ruud vant 6-3, 6–4 over den 28.-rangerte spanske 24-åringen i kampen som ble spilt natt til mandag norsk tid. Det siste gamet ble en nervepirrende og jevn affære, og det var først etter den fjerde matchballen nordmannen kunne innkassere seieren.

– Det var absolutt en bra match. Jeg fikk en god start. Brøt ganske tidlig i første sett og holdt det hele veien ut. Hadde til og med noen sjanser til å bryte en gang til, men det var en god spiller jeg møtte. Jeg har tapt noen jevne kamper mot ham i det siste, så det var deilig å ta denne seieren, sier Ruud etter kampen.

I åttedelsfinalen møter Ruud den 22.-seedede chileneren Nicolas Jarry. Han slo brasilianske Thiago Seyboth Wild 6–7 (1-7), 7-5, 6–3 i en kamp som startet før Ruuds duell, men som tok nesten tre timer å avgjøre.

Yngre og færre meritter

Davidovich, som har svensk-russisk far og russisk mor, er et halvt år yngre enn Ruud, men har oppnådd mye mindre enn ham på tennisbanen. Han har til gode å vinne en tittel (Ruud har ti stykker), men han har gitt nordmannen masse trøbbel i innbyrdes møter.

Ruud måtte se seg slått i de to foregående kampene mot Davidovich, begge i store turneringer. Det ble nederlag etter fem sett i Roland-Garros i 2021 og i tre sett i Toronto Masters i fjor.

Rune-duell

Ruuds tap i Toronto gjorde at Holger Rune for første gang gikk forbi ham på ATP-rankingen.

Nå kan seieren hjelpe Ruud å passere Rune igjen, ettersom dansken tapte allerede i 2. runde i Miami. På forrige ranking var Rune nummer sju og Ruud nummer åtte, og det skilte 230 poeng mellom dem.

Runes tap koster ham 80 poeng på rankingen, og allerede med lørdagens seier over Luca Van Assche var det klart at Ruud vil øke sin poengkonto.

Grus neste

Ruud har jobbet med å forbedre spillet sitt på hardcourt, og det er liten tvil om at han har lyktes med det. Han tok seg til finale i to store turneringer i Mexico på det underlaget, og til kvartfinale i Indian Wells.

Etter turneringen i Miami vender Ruud snuten mot Europa og grussesongen. Først blir det Portugal og Estoril, der han er tittelforsvarer etter seieren i fjor. Det er hans forrige tittel.

Deretter venter ytterligere tre Masters-turneringer (Monte Carlo, Madrid og Roma), før det er duket for Roland-Garros, der Ruud i to strake utgaver har tatt seg til finale.

Read Entire Article