Tobarnsfar siktet for drapene i Ål

1 month ago 19



TORPO (TV 2): En mann i 50-årene er siktet for å ha drept kona si og deres to felles barn. Politiet mener han drepte dem før han tok sitt eget liv.

 Erik Edland / TV 2
ÅSTEDET: Politiet var til stede med mange krimteknikere både lørdag kveld og gjennom hele søndag. Foto: Erik Edland / TV 2

Publisert 25.03.2024 15:23 Sist oppdatert nå

Politiet har siden lørdag kveld jobbet med å avklare hva som har skjedd etter at fire personer ble funnet døde i en bolig på Torpo i Hallingdal.

Mandag ettermiddag skriver politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i en pressemelding at etterforskningen så langt tyder på at en kvinne og to voksne barn har blitt skutt, og at gjerningsmannen deretter har tatt sitt eget liv.  

«Saken etterforskes derfor nå som drap og selvdrap, og gjerningsmannen som er død har status som siktet i saken», skriver politiadvokat Svane Mathiassen.

 Erik Edland / TV 2
BYGD I SORG: Det bor omtrent 400 personer i Torpo. Lørdag ble fire av dem funnet døde. Foto: Erik Edland / TV 2

Politiet har funnet skytevåpen som knyttes til hendelsen. 

«Det er for tidlig å si noe om de bakenforliggende årsakene til denne alvorlige hendelsen», skriver politiet i pressemeldingen.

Den siktede mannen har fått oppnevnt advokat Sidsel Katralen som forsvarer. 

– Min oppgave som forsvarer i saken er en kontrollfunksjon. Jeg tenker det er naturlig at politiet står for kommunikasjonen og informasjonsflyten på nåværende tidspunkt. Jeg er også pålagt taushetsplikt hva gjelder alle sakens dokumenter, sier Katralen til TV 2.

Read Entire Article