Vålerengas grusomme sesongstart fortsetter – ydmyket av Mjøndalen

2 weeks ago 13

(Mjøndalen – Vålerenga 5–3) Fem poeng på fem kamper. Det er Obosligaen så langt for Vålerenga.

Geir Bakkes Vålerenga har fått et brutalt møte med Obosligaen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Publisert: 28.04.2024 16:19 | Oppdatert: 28.04.2024 16:48

Det er ennå tidlig i sesongen, men Vålerenga henger allerede et godt stykke etter i jakten på opprykk.

Mot Mjøndalen i nabobyen Drammen fikk Vålerenga virkelig en bekmørk dag på jobb.

Deres tidligere eliteserierival med innbytter Alie Conteh i førersetet sendte Oslo-klubben tomhendte og ydmyket tilbake til hovedstaden.

– Det er tøft. Vi gjør en dårlig prestasjon i dag. Vi pleier å måle prestasjoner og evaluere det, og så langt har vi sagt at vi ikke har nok poeng, men at vi har hatt gode prestasjoner. Vi jobber med vårt gjennom uka, også kommer vi i dag og svikter på så mange områder, sier Geir Bakke til TV 2 etter kamp.

– Det går inflasjon i å gjøre feil. Det er tungt, fortsetter VIF-treneren.

Idet fløytesignalet gikk tok enkelte frustrerte Vålerenga-fans seg inn på banen. Spillerne gikk bort til bortetribunen for å beklage.

– Selvsagt er de det, og det skulle bare mangle. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt og lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjela og lønna si i dette. Så jeg skjønner at de er frustrerte og forbanna, sier Bakke.

Denne gjengen har hatt lite å juble for så langt i 2024. Her fra kampen mot Lyn på Bislett stadion. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Conteh er et navn Vålerenga-fansen neppe glemmer med det første.

19-åringen kom inn for en skadet Brinder Singh etter 34 minutter og på overtid av første omgang scoret sierraleoneren to mål på to minutter.

• Det første kom på stillingen 1–1. Conteh satte panna til på et innlegg fra Meinhard Olsen og styrte inn 2–1.
  • To minutter senere utnyttet samme mann en grov tabbe i Vålerenga-forsvaret og lobbet elegant inn 3–1 bak Magnus Sjøeng som hadde rotet seg ut av eget mål.
  • Over i andre omgang satte Conteh sitt tredje for hat trick kvarteret før slutt. Og det etter en ny tabbe fra gjestene. Matchvinneren fikk ballen spilt rett i beina og lurte ballen forbi Sjøeng.

Vålerenga tok seg videre i cupen i midtuken mot Oppsal:

Sivert Øverby sørget for at Mjødalen fikk en drømmestart på eget gress da han uintensjonellt fikk drømmetreff. Det var i alle fall slik det så ut.

24-åringen sitt frispark så ut til å være et feilslått innlegg som fant veien helt oppe i krysset.

Petter Strand utlignet kort tid etter til 1–1, men så entret Conteh banen og gjorde dagen bekmørk for Geir Bakke, Petter Myhre, Vålerenga og Klanen.

Fem minutter før slutt satte Keerat Singh hjemmelagets femte for dagen til 5–1 for Mjøndalen.

Like etter reduserte Jones El-Abdellaoui til 2–5 for Vålerenga før Christian Borchgrevink satte 3–5 på et frispark på overtid og pyntet på resultatet.

Det betyr at de kongeblå ligger på 11. plass etter fem kamper med fem fattige poeng. Kongsvinger topper tabellen med elleve poeng, med Egersund hakk i hæl med ti og én kamp mindre spilt.