Vestre om spekulasjonene: – Ingen kommentar

1 week ago 22



VIND I HÅRET: Ap-statsråd Vestre nevnes som en het kandidat som ny helseminister. Men akkurat nå er han opptatt med å møte næringslivet i San Francisco. Foto: Thomas Nilsson / VG

Bytter næringsministeren jobb på fredag? Overfor VG utelukker Jan Christian Vestre det ikke.

Rapporterer fra San Francisco, California, USA onsdag 17. april kl. 08:20

Kortversjonen

  • Jonas Gahr Støre trenger ny helseminister etter Ingvild Kjerkol fikk sparken og mistet mastergraden sin
  • Jan Christian Vestre, næringsminister og Ap-nestleder, er mulig kandidat
  • Ny helseminister kan utnevnes tidligst fredag grunnet kong Haralds sykmelding og kronprins Haakons besøk i USA
  • Vestre deltar i offisielt besøk til USAs vestkyst med kronprins Haakon og digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap)

Ap-nestleder Vestre er denne uken på et offisielt besøk til USAs vestkyst, sammen med kronprins Haakon og digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap).

37-åringen er ifølge VGs kilder aktuell som ny helseminister, etter at Ingvild Kjerkol (Ap) fikk sparken. Hun ble tatt i juks og mistet mastergraden sin.

Fordi kong Harald fortsatt er sykmeldt og kronprinsen er i USA, er det ventet at en ny helseminister kan utnevnes tidligst fredag. Utnevningen av nye statsråder skjer tradisjonelt med kongen eller en stedfortreder til stede.

Foto: Thomas Nilsson / VG

Tirsdag meldte TV 2 at Vestre har sagt ja til jobben og at statsminister Jonas Gahr Støre nå leter etter en ny næringsminister.

På vei ut av døren til et av verdens mest ledende AI-selskaper i Silicon Valley i California, svarer Vestre på spekulasjonene.

– TV 2 sier at de har kilder på at du har takket ja til jobben som helseminister. Hva har du å si til det? spør VG.

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Vestre.

– Men er du fortsatt næringsminister på fredag?

– Jeg er næringsminister så lenge sjefen min vil at jeg skal være det. Utover det har jeg ingen kommentar. Nå er vi her i California med en fantastisk næringslivsdelegasjon, over 200 bedrifter, vi har nettopp inngått et strategisk partnerskap med California om hvordan vi kan få opp farten på det grønne og digitale skiftet. Det er jeg tenker på nå!

– Men vil du dementere TV 2s sak?

– Jeg har ingen kommentar til det.

TIL TOPPS: Kronprins Haakon, næringsminister Vestre og digitaliseringsminister Tung gikk de bratte bakkene i San Francisco, på vei til frokostmøte i den norske generalkonsulens residens mandag. Foto: Thomas Nilsson / VG

– Gøy å sitte i regjering

Dagen før har Vestre en av sine bedre dager på jobb som Norges næringsminister.

Solen skinner, vinden blåser og Vestre skuer ut over den legendariske San Francisco-bukten da VG følger ham, kronprinsen og delegasjonen på en tur med en elektrisk ferge.

– Dette er en bra dag på jobben?

– Det er sånne dager som gjør det veldig gøy å få lov å sitte i regjering. Å få være med kronprinsen sammen med 200 norske bedrifter til USA, å se at det inngås kontakter og samarbeidsavtaler som er bra for både USA og Norge, sier Vestre.

Foto: Thomas Nilsson / VG

– Du har en veldig bra dag på jobben nå, men hva er jobben din om to uker? Er du fortsatt næringsminister, eller er du helseminister?

– Jeg er næringsminister så lenge sjefen vil. Ut over det har jeg ingen kommentar, svarer Vestre også denne mandagen.

– Hva svarer du hvis du får spørsmål om å ta jobben?

– Det har jeg ikke noen kommentar til.

KLAPPER: Kronprinsen, Vestre og Tung på en næringslivskonferanse med flere hundre deltagere på Shack 15 i San Francisco mandag. Foto: Thomas Nilsson / VG
Read Entire Article