Tirsdag 30. april: Dette skjedde i natt

2 weeks ago 24



Foto: ALEX KENT / AFP / NTB
  • Bilde av Øystein David Johansen
tirsdag 30. april kl. 05:56
  • Palestina-demonstranter ved Columbia-universitetet i New York som har nektet å forlate protestleiren vil bli utestengt fra undervisning og eksamen. Universitetet ga frist til klokken 14 lokal tid for å oppløse leiren, og studenter som forlater frivillig kan fullføre semesteret. Talsperson for studentene kritiserer universitetets håndtering og anklager dem for å fremme et «anti-Palestina»-narrativ.
  • Handel og Kontor, Parat og Negotia har ikke kommet til enighet med Virke om lønnsoppgjør, og meklingen fortsatte på overtid i natt. Uten enighet vil butikkjeder som Maxbo og Byggmakker, samt taxfreesalg på flere norske flyplasser, bli rammet av streik.
  • Cheng «Charlie» Saephan fra Portland, en kreftpasient og innvandrer fra Laos, har vunnet 1,3 milliarder dollar i lotteriet Powerball, den fjerde største jackpotten i spillets historie. Han planlegger å dele gevinsten med sin kone og en venn, og uttrykker bekymring for hvordan han skal bruke pengene gitt sin helsetilstand.
  • En ruset mann i 30-årene ble tatt av politiet i Færder kommune etter å ha banket på dører og håndtert en kniv. Han ble sendt hjem uten å ha opptrådt truende, og vil bli anmeldt for bæring av kniv.

Relaterte emner

Read Entire Article