Vil spille av terrorvideo i retten

1 month ago 22



I en over tre minutter lang video kan man se terrortiltalte Zaniar Matapour (44) bevege seg rundt i Rosenkrantz gate i Oslo – og avfyre 18 skudd.

FØR ANGREPET: Her har terrortiltalte Zaniar Matapour (44) nettopp gått av trikken ved Oslo tingrett natt til 25. juni 2022. Minutter senere begynte han å skyte rundt seg. Foto: Foto: POLITIET
Oslo tingrett tirsdag 12. mars kl. 05:33

Den aktuelle videoen er klippet sammen av Oslo politidistrikt og består av materiale fra en rekke overvåkningskameraer i området rundt åstedet i sentrum av hovedstaden.

Iført en gul t-skjorte, blå caps og mørke bukser ankom den terrortiltalte 44-åringen C.J. Hambros plass med trikk natt til 25. juni 2022.

Kort tid senere hentet Matapour frem en maskinpistol og en pistol fra en sort ryggsekk han hadde med seg – og begynte å skyte rundt.

Totalt avfyrte Matapour 19 skudd. To menn ble drept. En rekke andre såret.

Les også: Rettspsykiatriske rapporter: Høy risiko for vold

Tirsdag starter straffesaken mot terrortiltalte Zaniar Matapour i rettssal 250 i Oslo tingrett.

44-åringen har allerede varslet tingretten om at han ikke ønsker å forklare seg om terrorangrepet. Matapour har heller ikke forklart seg til politiet om saken.

Retten har satt av vel åtte uker til rettsforhandlingene.

Videoen av Matapours bevegelser og skyting bil bli frigitt til pressen i løpet av rettsforhandlingenes første dag, så fort den er lagt frem for retten.

Read Entire Article