Wara-utfordrer: – Fint med konkurranse

2 weeks ago 17



GARDERMOEN (TV 2): Selv etter Frp-veteran Tor Mikkel Wara lanserte sitt comeback, står Aina Stenersen fast på at hun vil på Stortinget.

 Jonas Been Henriksen / TV 2
OSLO: Det kan bli kamp om stortingsplassene i Oslo Frp. Til nå har både Aina Stenersen (på bildet) Tor Mikkel Wara og Simen Velle meddelt at de ønsker å stå på listen neste år. Kun Wara har sagt at han ønsker førsteplassen. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2

Publisert 20.04.2024 12:54 Sist oppdatert 22 minutter siden

– Jeg har veldig lyst til å sitte på Stortinget for Frp neste år, sier Aina Stenersen (40) til TV 2 under Frps landsmøte på Gardermoen.

Det på tross av at Frp-slugger Tor Mikkel Wara meldte seg som kandidat til førsteplassen på stortingslista, i VG denne uken, også FpU-leder Simen Velle vil inn på listen, men han sikter seg inn mot andreplassen.

Stenersen har vært folkevalgt i 16 år i Oslo, og har blant annet sittet i Oslo bystyre og vært vararepresentant til Stortinget fra Oslo.

Det er nominasjonskomiteen i Oslo Frp som til slutt setter sammen et forslag til liste som fylkeslaget kan stemme over.

 Jonas Been Henriksen
VIL INN: Både Simen Velle (t.v.) og Tor Mikkel Wara vil inne på stortinget for Oslo Frp neste høst. Foto: Jonas Been Henriksen

– Glad i konkurranse

I dag er Christian Tybring-Gjedde den eneste Oslo Frp har innvalgt på Stortinget. Etter Waras lansering meddelte han i Aftenposten at han ikke vil ta gjenvalg.

Før Wara og Velle meldte sin interesse hadde Aina Stenersen allerede proklamert at hun stiller seg til disposisjon for stortingslisten, i samme avis

– Hva tenker du om at de kommer etter du har sagt at du stiller deg til disposisjon, og lanserer seg selv?

– Jeg tenker det er fint med konkurranse, sier Stenersen. 

FpU-leder Simen Velle har lave skuldre.

– Jeg er blant politikerne som er mest glad i konkurranse, sier han, og legger til at nominasjonskomiteen nå får et luksusproblem.

Wara tenker også det er fint at Stenersen klargjør sin interesse for stortingsplass.

– Det er helt fint. Aina er en erfaren oslopolitiker. 

Kvinne på topp

Tybring-Gjedde sa i sitt avgangsintervju at han mener det er på tide med en kvinne på topp.

– Jeg tror det kan ha en effekt å ha kvinnelige toppolitikere, for å få flere kvinnelige velgere, sier Stenersen selv.

Hun har også støtte fra bydelen hun er vokst opp i.

 Jonas Been Henriksen
VELGERE: Stenersen sier det kan være viktige med kvinnelige toppolitikere for å kapre flere kvinnelige velgere. Foto: Jonas Been Henriksen

Tore Wiik, leder av Østensjø Frp, vil gjerne se Stenersen på topp.

– Vi støtter Aina som toppkandidat. Hun har lang erfaring fra Oslo bystyre, og nå tenker jeg det er greit å få en kvinne på topp. Det er en stund siden vi har hatt det i Oslo, sier Wiik. 

Leder av Sagene og St. Hanshaugen Frp, Elsa-Heidi Hanssen, sier også de støtter Stenersen, tross lanseringen av Wara.

– Vi kjenner Aina gjennom mange år og har sett hennes flotte arbeid for Oslo, hennes integritet, rettferdighetssans, hyggelige og ordentlige vesen. Hun er stødig, ansvarsfull og opptatt av også de som har det vanskelig. Fokuset hennes er på innbyggerne i Oslo og Norge, ikke på henne selv, sier Hanssen. 

Stenersen takker for støtten.

– Jeg har vært aktiv i Oslo Frp i 20 år, og stiller meg til disposisjon, og synes det er hyggelig å bli pekt på at av flere, sier hun.

Read Entire Article