Tilbyr gratis slankemedisin til ansatte

5 months ago 352


Danmarks klart største selskap, Novo Nordisk, har kommet med et uvanlig ansattgode til arbeidstakerne.

 Slankemedisinen Wegovy har raskt blitt veldig populær både i Norge, Danmark og USA. Nå tilbyr Novo Nordisk medisinen gratis til sine ansatte. Foto: REUTERS/Victoria Klesty/Illustration

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Det er nyhetsbyrået Bloomberg som melder dette.

Novo Nordisk står nemlig bak slankemedisinen Wegovy, og tilbyr dette - på lik linje med sine andre produkter gratis til sine ansatte. Selskapet understreker at de som vil bruke tilbudet må ha godkjenning av lege og resept. I Danmark vil det si at man må være overvektig med en BMI på over 30.

Det presiseres også i kommunikasjonen fra selskapet at de ansatte må betale skatt for medisinen de benytter seg av. Tilbudet kommer til tross for at selskapet sliter med å møte etterspørselen i det amerikanske markedet etter slankemedisin.

Les på E24+

David Gurrik har sett kolleger ruset på jobb. Slik bør du gå frem om du har mistanke

Gigant

Den danske legemiddelgiganten ble nylig Europas største selskap etter markedsverdi. Fremgangen skyldes blant annet suksess med legemidler mot overvekt.

Den danske produsentens inntjening har økt kraftig takket være enorm etterspørsel etter de to legemidlene Ozempic og Wegovy.

Førstnevnte er et legemiddel mot diabetes type 2, men har takket være drahjelp fra amerikanske kjendiser blitt svært populært som slankemiddel.

Wegovy inneholder det samme virkestoffet, men markedsføres til behandling av fedme.

Det er dette som nå tilbys til de ansatte som sliter med overvekt.

– Wegovy kan bli en gullgruve, sa analytiker Søren Løntoft Hansen i danske Sydbank til E24 i sommer.

Svindyrt

Norge er et av få land i Europa man faktisk kan få tak i Wegovy, i tillegg til Danmark. Det er ifølge Bloomberg estimert at over 100.000 dansker har benyttet seg av medisinen siden den kom på markedet for nesten et år siden.

De andre landene hvor medisinen er tilgjengelig er Tyskland og Storbritannia.

I følge egemiddelverket tilbys ikke Wegovy på blå resept. Årsaken er at «det er for dyrt i forhold til dokumenterte helseeffekter». Medisinen koster rundt 36.000 kroner i året.

Legemiddelet Saxenda, som koster omtrent det samme, ble også fjernet fra blå resept-listen i sommer. Ifølge Dagens Medisin fikk rundt 30.000 denne medisinen i 2022.

Større enn Danmarks BNP

Selskapet er nå større enn hele Danmarks BNP og nylig ble det kjent at de blar opp 67 milliarder til økt produksjon.

Investeringen skal øke kapasiteten i hele verdikjeden. Blant annet skal selskapet kunne produsere GLP-1-produkter som brukes mot overvekt. Disse produktene bidrar til å skape metthetsfølelse, og har vært en stor suksess for selskapet i det siste.

Novo Nordisk feirer i år 100 år, og har 23.000 ansatte.

Read Entire Article