200 dager med krig på Gazastripen

3 weeks ago 23På den 200. dagen av krigføringen på Gazastripen, er det ingen ende i sikte for krigshandlingene. Så lan som har tatt livet av over 34.000 mennesker.

tirsdag 23. april kl. 13:24

Den israelske hæren gjennomførte intens bombing av Al-Tuffah, Shujaiya og Zeitun på Gazastripen natt til tirsdag, ifølge AFP-journalister og vitner i området.

Beskytninger og høye eksplosjoner kunne høres sørvest i Gaza og i Khan Younis i sør, mens Bureij- og Nuseirat-flyktningleirene ble utsatt for luftangrep og artilleri.

Den israelske hæren sier at de traff flere Hamas-mål sør på Gazastripen i løpet av natten, inkludert militære observasjons- og utskytingsanlegg.

Over 34.000 drept

Krigen brøt da Hamas og andre militante palestinere tok seg over grensen til Israel 7. oktober i fjor. Angrepet deres førte til at 1170 personer ble drept, ifølge en opptelling fra AFP basert på tall fra israelske myndigheter.

Rundt 250 personer ble bortført til Gazastripen under angrepet, hvorav 129 av dem fortsatt er på palestinsk territorium. Ifølge Israel er 34 av dem døde.

Som gjengjeldelse for Hamas-angrepet startet Israel en militæroffensiv som så langt har drept minst 34.183 mennesker på Gazastripen, ifølge helsedepartementet i enklaven.

Den siste oppdateringen viste at 32 personer ble drept det siste døgnet.

Planlegger offensiv

Israel har fått økende motbør globalt for belastningen krigføringen mot Hamas påfører sivilbefolkningen på Gazastripen. FN sier at leveringen av nødhjelp til Gazas befolkning – som mangler mat, vann, husly og medisiner – stadig blir forhindret.

Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å gjennomføre en planlagt offensiv mot Rafah, byen på grensen til Egypt der mesteparten av Gazastripens befolkning nå søker ly.

G7-landenes utenriksministre har uttalt at de er imot en slik storskala militæroperasjon i Rafah på grunn av de store konsekvensene det vil ha for sivile.

Se video: Legene redder det ufødte barnet

Read Entire Article