Bekreftet: Newey forlater Red Bull

2 weeks ago 19



Den genierklærte Red Bull-sjefen forlater Red Bull etter sesongen.

Foto: David Davies / Pa Photos / NTB

Publisert: 01.05.2024 11:10

Red Bull bekrefter onsdag på deres nettsider at Adrian Newey forlater laget etter 2024-sesongen.

– I nesten to tiår har det vært min store ære å ha spilt en nøkkelrolle i Red Bull Racings fremgang fra nykommer til et tittelvinnende lag. Imidlertid føler jeg at det nå er et passende tidspunkt å overlate stafettpinnen til andre og søke nye utfordringer for meg selv, sier Newey til Red Bull selv.

Adrian Newey blir ansett som en av de beste designsjefen i Formel 1s historie. Han har fått mye av æren for at Red Bull har vært så dominerende de siste sesongene.

– Newey er mesterhjernen bak den gode bilen til Red Bull. Det er verre for dem å miste Newey enn Verstappen, har Formel 1-kommentator i Viaplay Atle Gulbrandsen tidligere sagt til VG og la til:

– Han er den beste designeren i moderne tid. I og med at en bil betyr mer enn en fører i Formel 1, så er han sånn sett viktigere enn Max Verstappen.

BBC har tidligere skrevet at påstandene og etterforskningene rundt teamsjef Christian Horner er det som skal ha gjort Newey usikker. Horner ble anklaget for seksuell og trakasserende oppførsel mot en Red Bull-ansatt. Horner har hele tiden benektet anklagene.

Read Entire Article