Billie Eilish kommer til Norge

2 weeks ago 12



  • Politiet rykket ut til moské etter funn av pulver

    Klokken 15.40 rykket politiet ut til en moské i Stavanger, etter de hadde mottatt en pakke med et uidentifisert pulver.

    – Det er foreløpig uklart om pulveret kan være farlig, skriver Politiet i Sør-Vest på X.

    Det er flere personer inne i bygget. Én skal ha vært i kontakt med pakkens innhold, men det er foreløpig ikke meldt om skade.

    Politiet har bedt om bistand fra nasjonale bistandsressurser for å håndtere pakken på en best mulig måte.

    Politiets bombegruppe er mobilisert som fagkompetanse for å sikre pakken og kjemikaliedykker er på vei for å undersøke pakkens innhold. Lokalt brannvesen sikre pakken på plassen.

    Det anses ikke å være fare for publikum.

  • Politiet skal være bevæpnet 17. mai

    Politiet har vært bevæpnet på nasjonaldagen før, blant annet i 2019 og 2015, som bildet er fra.

    Politiet har vært bevæpnet på nasjonaldagen før, blant annet i 2019 og 2015, som bildet er fra. Foto: Rolf Øhman

    Politidirektøren har besluttet at politiet i tiden fremover vil være bevæpnet ved arrangementer, merkedager og høytider. Det betyr væpnet politi på 17. mai.

    -Bevæpning er viktig som forebyggende tiltak, og for å sikre en rask og effektiv respons fra politiet for å redusere skadeomfanget ved et angrep, sier beredskapsdirektør i Politidirektoratet Tone Vangen.

    Norge og verden rundt oss er i en krevende sikkerhetssituasjon. PST vurderer at folkerike mål med få eller ingen sikringstiltak er de mest utsatte terrormålene, uttaler Vangen.

    Hun presiserer at hverken politiet eller PST er kjent med konkrete trusler om terror.

    -Vi kan ikke si hvor og når politiet er bevæpnet fordi det vil være lokale vurderinger knyttet til arrangement i de enkelte politidistriktene, sier Vangen.

  • 2,8 millioner hadde levert skattemeldingen mandag

     Ole Berg-Rusten / NTB

    Fredag var skattedirektør Nina Schanke Funnemark og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) på Oslo S for å snakke med folk om skattemeldingen og muligheter for fradrag i forkant av fristen for innlevering som går ut ved midnatt tirsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

    Et drøyt døgn før fristen for å levere skattemeldingen går ut hadde over 2 millioner skattytere fremdeles ikke levert årets skatteoppgjør.

    Av årets mer enn 5 millioner skattemeldinger som er sendt ut, er bare en av ti sendt på papir.

    Fristen for levering av skattemeldingen for lønnsmottagere, pensjonister og enkeltpersonforetak er ved midnatt til 1. mai.

    Litt over et døgn før fristen til å levere går ut hadde 2,8 millioner levert årets oppgjør digitalt. Det er 200.000 flere enn på fredag ettermiddag.

    For dem som ikke aktivt sender inn skattemeldingen, blir den ferdigutfylte versjonen som folk er tilsendt, regnet som gyldig.

    – Da må du være klar over at du tidligst kan få skatteoppgjøret og eventuelle penger til gode utbetalt i slutten av juni, uttalte skattedirektør Nina Schanke Funnemark før helgen.

  • Tyrkia støtter Mark Rutte som ny Nato-sjef

     AP / NTB

    Også Tyrkia går inn for Mark Rutte som ny generalsekretær i Nato. Nå gjenstår kun Ungarn. Foto: AP / NTB Foto: AP / NTB

    Tyrkia vil støtte nederlandske Mark Rutte som ny generalsekretær for Nato, ifølge en høytstående tjenesteperson.

    Tyrkia informerte mandag sine allierte i Nato om at de nå støtter Nederlands avtroppende statsminister, opplyser tjenestepersonen til nyhetsbyrået AFP.

    Vedtaket kommer tre dager etter at Rutte dro til Tyrkia for å sikre seg president Recep Tayyip Erdogans støtte.

    Rutte har lenge vært den heteste kandidaten til sjefsjobben i Nato etter Jens Stoltenberg. Men to land har vært skeptiske – Tyrkia og Ungarn.

    Hvordan Ungarn nå stiller seg, er foreløpig ukjent.

  • Sju drept i angrep mot politipost i Nord-Kaukasus

    To politifolk og fem væpnede angripere er drept ved en politipost i Karatsjaj-Tsjerkessia-regionen i russiske Nord-Kaukasus.

    Ifølge innenriksdepartementet i regionen slo angriperne til søndag kveld, noe som resulterte i kraftig skuddveksling.

    Foruten de to politifolkene som ble drept, ble fire andre politifolk såret, heter det.

    Det er ikke kjent hvem angriperne var, men sikkerhetsstyrkene i regionen blir ofte angrepet av kriminelle bander og militante islamister.

    Ifølge myndighetene var det de samme angriperne som drepte to politifolk 22. april.

    Karatsjaj-Tsjerkessia-regionen ligger drøyt 1500 kilometer sør for Moskva og grenser til Georgia.

  • Stjal taxfree for 13.000. Fløy hjem med 15.000 i bot

    To utenlandske reisende ble mandag morgen tatt for å stjele parfyme på Torp. Klokken 09.15 rykket Sørøst politidistrikt til flyplassen, der de anholdt to personer som ventet på å fly ut av Norge. «De hadde stjålet varer for ca. kr 13000.-», melder politiet på X.

    Begge fikk hver en bot på 15000 kroner før de kunne fly ut av Norge.

  • NRK: Trener dømt for overgrep mot jenter han trente

    En kampsporttrener er dømt til fengsel i to år og seks måneder for overgrep mot jenter han trente. Mannen anker dommen.

    Kampsporttreneren ble tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å få seksuell omgang og for seksuell omgang med mindreårige under seksuell lavalder.

    Mandag melder NRK at treneren er dømt av Hordaland tingrett på begge tiltalepunkter.

    I tillegg må mannen betale oppreisning på totalt 550.000 kroner til de tre fornærmede, samt erstatning på 100.000 kroner, ifølge kanalen.

    Han fratas retten til å være trener for jenter under 18 år over en periode på fem år.

  • Danmark: Intens debatt om verneplikt for kvinner

    Den danske forsvarsministeren Troels Lund Poulsen fotografert under et besøk på Ørland flystasjon 23. februar i år.

    Den danske forsvarsministeren Troels Lund Poulsen fotografert under et besøk på Ørland flystasjon 23. februar i år. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

    Den danske regjeringen ønsker kvinnelig verneplikt og er i harde forhandlinger med partiene Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne, som begge sier nei.

    Et stort flertall av de danske partiene ønsker likestilling mellom kjønnene når det gjelder verneplikt.

    Spørsmålet skaper imidlertid problemer i forhandlingene om et bredt forsvarsforlik, som skal åpne opp for ikke bare kvinnelig verneplikt, men også en kraftig opprustning av det danske forsvaret.

    Partiene lyktes ikke å bli enige i et møte mandag morgen, og de fortsetter derfor tirsdag kveld.

    Resultatet kan bli at det inngås en forsvarsavtale uten at Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne er med. De to partiene har ulike ideologiske begrunnelser for ikke å støtte kvinnelig verneplikt.

    – Jeg håper at endene møtes. Det som er avgjørende for meg, er at vi kommer videre med opprustningen av det danske forsvaret, sier forsvarsminister Troels Lund Poulsen mandag.

  • 205 millioner kroner til inkludering av barn og unge

    Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) opplyser at regjeringen nå deler ut 205 millioner kroner til tiltak for å inkludere barn og unge.

    Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) opplyser at regjeringen nå deler ut 205 millioner kroner til tiltak for å inkludere barn og unge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

    Regjeringen gir 205 millioner kroner til tiltak for å inkludere barn og unge.

    – I år er arbeidet styrket med 50 millioner kroner mer til lokale fritidskasser som blant annet skal gå til å dekke utgifter til utstyr og deltageravgifter, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp).

    Dette er andre tildelingsrunde i tilskuddsordningen for å inkludere barn og unge. Hele ordningen er på 758 millioner kroner i 2024 og går til 955 organisasjoner.

    Målgruppen for tilskuddsordningen er barn og unge fra 0 til 24 år som står i fare for å havne i utenforskap. Offentlige instanser, frivillige organisasjoner og private aktører kan søke om tilskudd.

  • Tyske høyreekstreme for retten for kupplaner

    En tiltalt mann ledes inn i lokalet i Stuttgart.

    En tiltalt mann ledes inn i lokalet i Stuttgart. Foto: Bernd Weisbrod/dpa via AP/NTB

    Rettssaken mot ni mistenkte medlemmer av det såkalte Reichsbürger-nettverket begynte i Stuttgart mandag. De er anklaget for å ha hatt planer om statskupp.

    Det er den første av tre rettssaker mot 27 av nettverkets medlemmer. De ni på tiltalebenken er anklaget for medlemskap i en terrororganisasjon, høyforræderi, og for ett tilfelle av drapsforsøk. Grunnet store menneskemengder utenfor rettsbygningen kom saken i gang en time senere enn planlagt.

    Reichsbürger-nettverket, som ledes av aristokraten prins Heinrich XIII Reuss, nekter for at den moderne tyske staten er legitim. De mener det gamle tyske riket, staten som ble endelig oppløst av de allierte etter andre verdenskrigs slutt i 1945, fortsatt eksisterer.

    I desember 2022 utførte tysk politi raid over hele Tyskland og pågrep personer fra bevegelsen de mente blant annet hadde til hensikt å utføre et væpnet angrep på den tyske nasjonalforsamlingen.

  • Enighet i Postens lønnsoppgjør

    Fagforbundet er enige med Posten Bring AS om hovedoppgjøret 2024.

    – Vi er godt fornøyd med resultatet. Oppgjøret er i tråd med frontfaget, noe som tilsier at våre medlemmer vil få økt kjøpekraft, sier Gerd Øiahals, leder i Fagforbundet Post og finans.

    Arbeidstagere med årslønn lavere enn 520.000 kroner gis et tillegg på 26.000 kroner i året. De med en årslønn på over 520.000 kroner vil få et tillegg på 5 prosent. Tilleggene er inkludert tillegg avtalt i de innledende sentrale forhandlingene, skriver Fagforbundet i en pressemelding.

    I tillegg til den generelle lønnsøkningen har fagforeningen fått løftet ubekvemstillegget på morgen og kveld med 25 kroner pr. time.

  • Read Entire Article