Ble jaget av knivmannen: – Han kneet meg i skrittet

2 weeks ago 16



Michael Holmvik (18) og Marius Aas Hast (25) var en del av kameratgjengen som ble jaget av mannen bevæpnet med kniver på Nationaltheatret stasjon.

onsdag 1. mai kl. 19:26

Rundt kl. 17.45 onsdag kveld ble en rekke personer vitne til dramatikken som utspant seg i Oslo sentrum. VG har snakket med én av personene som ble truet av gjerningsmannen.

– Vi er en vennegjeng fra barneskolen som skal ut og hygge oss. Det er fint vær og greier, men så kommer det en kar som tror at vi har bråket med ham, sier Holmvik til VG.

I løpet av sekunder blir det som skulle være en koselig kveld, forvandlet til et blodig drama.

I SJOKK: Michael Holmvik forteller om de dramatiske minuttene. Foto: Isak Løve Pilskog Loe / VG

– Vi kom med T-banen fra byen retning vest og går opp trappen rett ved hittegodset. Så møter vi på en kar som mener at vi har krenket ham, eller noe. Han har et veldig aggressivt kroppsspråk og kommer mot oss, beskriver Holmvik.

– Kameraten min dyttet til ham fordi han kom aggressivt mot meg. Så ser vi at han holder noe, og så blir kameraten min Marius kneet i ballene, forteller Holmvik.

– Han tar tak i skuldrene mine og kneer meg i skrittet. Jeg havner i bakken, og da ser jeg at det er en kniv, sier Marius Aas Hast til VG.

Hast beskriver at han prøvde å få gjerningsmannen til å trekke opp mot Slottet.

– Jeg vet at det er bevoktet der og gardister. Jeg skriker for å varsle om at han har kniver, og tar tak i en stein. Kort tid etterpå hører jeg sirener, sier Hast som er storebroren til den ene av guttene som har vært bekjente siden barneskolen.

Foto: Helge Mikalsen / VG

De forteller at de så at gjerningsmannen hadde to kniver, og flere av kameratene får tak i steiner så de kan forsvare seg, samtidig som de gjør så godt de kan for å advare forbipasserende om at mannen har kniver.

– Så kom den første politimannen og ba ham om å slippe våpnene og legge seg ned, sier Holmvik som naturlig nok beskriver de dramatiske minuttene som skremmende.

Read Entire Article