– Det blir perioder med drømmevær

1 month ago 21



Slik blir påskeværet:

Vi tar pulsen på påskeværet med meteorolog Beate Tveita.

 Odd Arne Hartvigsen / TV 2
STRÅLENDE SOLSKINN: Akkurat nå ser det lovende ut med tanke på solskinn i Hafjell både skjærtorsdag og påskeaften. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

Publisert 22.03.2024 10:26 Sist oppdatert nå

I det vi går inn i den siste helgen før påske, ser det ut til å bli en mild og fin dag for Østlandet. Fredag ettermiddag viser værvarselet til StormGeo strålende sol og ni varmegrader i Oslo.

– Dagen i dag ser ut til å bli den fineste, ja, med temperaturer på opp mot ti grader og kanskje over enkelte steder. Det blir fint og solrikt og mildt i dag, sier vakthavende meteorolog Beate Tveita hos StormGeo.

Hun forteller at det ser nokså bra ut for Østlandet også de kommende dagene, selv om det blir kaldere.

Det ser ikke like lovende ut ellers i landet.

Ingen høytrykk på vei

– Hvis vi begynner med den helga vi går inn i nå, så har vi et nokså kraftig lavtrykk som ligger øst for Island, og dette gir en god del byger. Regn, hagl tordenbyger på deler av Vestlandet og nordover mot Trøndelag, sier Tveita.

Fronten til dette lavtrykket vil gi sludd og snø innover deler av Nordland og Troms. Ifølge Tveita ligger det an til lite nedbør i Finnmark og ytre strøk av Troms.

– Det lavtrykket som ligger øst for Island i dag, kommer inn mot Nordsjøen i morgen, lørdag, og så svekkes det mens det sakte går sørover inn i søndagen. Det kan komme enkelte byger sørpå på Østlandet, men fremdeles en del sol nord på Østlandet.

Perioder med drømmevær

Det er ingen høytrykk på vei akkurat nå, forteller Tveita videre.

– Men det er heller ikke noen kraftige nye lavtrykk som kommer inn. Det blir greit vær med lite nedbør. Det kan fort dykke opp en byge her og der, men det blir lite nedbør og perioder med sol de neste dagene og utover i neste uke, sier meteorologen til TV 2.

 Frode Hoff / TV 2
LITE NEDBØR: Etter at lavtrykket fra Island passerer, ligger det an til stort sett oppholdsvær frem mot over påske, med perioder med sol. Foto: Frode Hoff / TV 2

Hun er mer usikker på prognosene fra skjærtorsdag og ut påsken.

– Sånn det ser ut nå, er det den første delen som blir best, men den siste delen er liksom ikke så ille, heller. Det blir perioder med drømmevær, vil jeg si. Det er ikke snakk om blå himmel og strålende sol hele tiden, hvis man vil ha det, men det blir skiftende og perioder med sol, sier Tveita.

Det ligger et lavtrykk ganske langt vest, ute i havet, som kan komme inn over Norge og sende litt nedbør mot Sør-Norge skjærtorsdag og langfredag, før det trekker nordover, men generelt tror Tveita på perioder med sol og lite nedbør påskehelgen.

Litt sol av og til

Ingen av de klassiske skistedene skiller seg ut med positivt eller negativt fortegn.

– Jeg vil si det er nokså likt, egentlig. Alle får bedring i været tidlig i neste uke, selv om skydekket vil variere litt. Det er ikke snakk om strålende, blå himmel hele tiden, men stort sett oppholdsvær og litt sol av og til.

– Dette er nokså likt for alle de typiske skistedene, altså i fjellet i hele Sør-Norge og nordover til Trøndelag. Masse frost om nettene og plussgrader på dagene.

Read Entire Article