Fortsatt mange tomme hyller

1 month ago 18



Påska 2024:

Én kjede melder om en tydelig økning i salget før påske.

 Roy Kvatningen / TV 2
TOMT: Slik så det ut på Kiwi på Ensjø i Oslo tirsdag kveld. Foto: Roy Kvatningen / TV 2

Publisert 27.03.2024 16:05 Sist oppdatert 12 minutter siden

Egg er en viktig del av påskehøytiden for mange, men i årets feiring har mange trolig slitt med å finn det gule og hvite gullet i butikkhyllene. 

Helt siden høsten i fjor har det nemlig vært mindre egg enn normalt å oppdrive i kongeriket, og når egghøytiden over alle egghøytider kommer, merkes det ekstra godt. 

– Normalt ville vi fra jul bygget opp en buffer vi kunne brukt i påsken. Det har vi ikke klart i år. Det har vært tomt etter jul, sa ministrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) sist uke.

Allerede uka før hadde beskjeden derfra vært klar: «Løpet er kjørt for påska».

Dette sier kjedene

Men hvordan ser det ut i egghyllene i det ganske land like før påska virkelig slår inn for fullt? Det har TV 2 spurt de store kjedene om.

– Vi har fortsatt utfordringer med å forsyne våre butikker med nok egg dessverre, sier Kategori- og innkjøpsdirektør Line Aarnes i Rema 1000 til TV 2.

– Vi sørger for, så godt det lar seg gjøre, å ha en rettferdig fordeling slik at alle våre butikker i det langstrakte land, har egg. I tillegg så har vi kontakt med flere lokale leverandører i hele landet som kan supplere ytterligere. 

Også hos de to andre store billigkjedene, Extra og Kiwi, er beskjeden at enkelte kunder vil bli møtt av tomme hyller. 

– Våre leverandører av egg har dessverre problemer med å levere så mye egg som kundene etterspør. Det fører til at en del kunder vil oppleve at butikker har lite egg tilgjengelig, sier kommunikasjonssjef Nora Mile Helgesen i Kiwi. 

– Det er fortsatt en krevende leveringssituasjon for egg nasjonalt, så noen kunder kan fortsatt oppleve delvis tomme butikkhyller, sier kommunikasjonsdirektør Harald Kristiansen i Coop, som eier Extra.

Har solgt mer egg

Hos Meny vil kundene stort sett få tak i egg, sier kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne.

– Vi får fortsatt daglig inn nye forsyninger av egg. Dette i kombinasjon med at vi som utvalgskjede har mange leverandører og mange varianter av egg i våre butikker, gjør at vi stort sett har egg i våre butikker, sier hun. 

Hynne legger til at de har solgt mye egg den siste tiden.

– Vi har solgt betydelig mer egg i år, sammenlignet med uka før påske i fjor (opp 26 prosent). Nå i påskeuka har vi solgt 50 prosent mer egg enn i en normaluke, sier hun. 

PS! Husk at åpningstidene er endret i mange butikker i påska. Les mer om det her. 

Read Entire Article