Gjert Ingebrigtsen tiltalt for familievold mellom 2018 og 2022

2 weeks ago 14



TV 2 erfarer:

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at Gjert Ingebrigtsen (58) har vært voldelig mot et av barna sine mange ganger i en femårsperiode.

 Frode Sunde / TV 2
TILTALT: Gjert Ingebrigtsen, her på vei inn til sin advokat John Christian Elden i Oslo i oktober, nekter straffskyld. Foto: Frode Sunde / TV 2

Publisert 29.04.2024 09:38 Sist oppdatert 2 minutter siden

Ingebrigtsen har hele tiden nektet straffskyld i saken.

Mandag ble det kjent at han tiltales for vold i nære relasjoner, og at et av hans syv barn er fornærmet i saken.

Advokat John Christian Elden, som forsvarer Ingebrigtsen, skriver i en pressemelding at 58-åringen er uenig i fremstillingen av hendelsene som tiltalen bygger på.

Slik TV 2 forstår det, er det ramset opp en rekke hendelser mellom 2018 og 2022 i tiltalen. Det dreier seg om vold, trusler og tvang.

Vil klage på henleggelser

Bistandsadvokaten til den fornærmede i saken, advokat Mette Yvonne Larsen, sier til TV 2 at hennes klient er lettet.

– Tiltalen gjelder en av mine mest sårbare klienter. Det er alvorlige hendelser over mange år, der klienten forklarer å ha levd i et regime. I dag er klienten glad for å bli trodd, sier hun.

 Frode Sunde / TV 2
I RETTEN: Mette Yvonne Larsen er bistandsadvokat til flere av Gjert Ingebrigtsens barn. Foto: Frode Sunde / TV 2

Samtidig som tiltalen tas ut, har politiet henlagt fem saker som var under etterforskning. Larsen, som bistår fem av de syv Ingebrigtsen-barna, er uenig flere av henleggelsene.

– Vi har besluttet at vi vil påklage minst én av henleggelsene for en av de andre fornærmede, men sannsynligvis også for flere. Det er mye dokumenter i saken, så det vil ta noe tid, sier Larsen.

Ingebrigtsen-sønn lettet

TV 2 har snakket med bistandsadvokat Stian Kristensen, som representerer Martin Ingebrigtsen. Han har i en kronikk hos TV 2 tatt faren i forsvar – som den eneste i søskenflokken.

– For han så har de siste månedene og høsten i fjor vært vanskelig, med alt fokus som er på denne saken, sier Kristensen.

Hans klient har vært i avhør og forklart seg om oppveksten med Ingebrigtsen og søskenflokken.

– Han er glad for beskjeden han fikk i dag om at politiet er enige i at det ikke er begått noe straffbart mot ham, sier han.

Read Entire Article