Opplysninger til TV 2: Gjert Ingebrigtsen tiltalt for vold

2 weeks ago 22



Politiet er nå ferdig med etterforskningen av saken mot Gjert Ingebrigtsen (58). Han tiltales for ett tilfelle av vold i nære relasjoner.

 Frode Sunde / TV 2
TILTALES: Saken mot Gjert Ingebrigtsen er nå ferdig etterforsket. Foto: Frode Sunde / TV 2

Publisert 29.04.2024 08:15 Sist oppdatert nå

Samtidig henlegges fem tilfeller av vold som 58-åringen har vært etterforsket for, skriver VG, som først meldte om tiltalen.

Det er ventet at politiet vil bekrefte opplysningene i en pressemelding rundt klokken 11 mandag.

I desember i fjor ble den profilerte friidrettstreneren Gjert Ingebrigtsen siktet for kroppskrenkelse mot et av sine barn. 

Sør-Vest politidistrikt åpnet etterforskning av Gjert Ingebrigtsen høsten 2023, etter at tre av Ingebrigtsen-brødrene skrev en kronikk i VG der de fortalte om en oppvekst preget av fysisk vold og trusler. 

 Fredrik Hagen/ NTB
NEKTER: Gjert Ingebrigtsen hevder at han aldri har utsatt barna for vold. Foto: Fredrik Hagen/ NTB

– Uttalelsene som de kommer med er grunnløse. Jeg har aldri utøvd vold mot mine barn, uttalte Gjert Ingebrigtsen, gjennom sin advokat, til TV 2 etter sønnenes kronikk.

– Vanskelig tid

Gjert Ingebrigtsens forsvarer, advokat John Christian Elden, har vært tydelig på at siktelsen dreier seg om et enkeltstående tilfelle med et håndkle. 

– Politiet har siktet Gjert Ingebrigtsen for ett tilfelle hvor han skal ha slått et håndkle etter en fornærmet for flere år siden, noe som ansees som en mulig kroppskrenkelse. Dette forholdet har han forklart seg om overfor politiet, uttalte Elden til TV 2 i februar. 

Verken Elden eller hans medforsvarer Heidi Reisvang har besvart TV 2s henvendelser mandag. Det har heller ikke bistandsadvokatene i saken.

Helt siden politiet tok ut siktelse mot Ingebrigtsen, har Elden uttalt at han regnet med at saken ville bli henlagt når den endelige påtaleavgjørelsen ble klar.

 Erik Edland / TV2
VAR SIKKER: Advokat John Christian Elden, som forsvarer Gjert Ingebrigtsen, har siden dag en trodd at saken kom til å bli henlagt. Foto: Erik Edland / TV2

– Selv om en politietterforskning selvfølgelig er en stor belastning, både for Gjert Ingebrigtsen og resten av hans familie i en allerede vanskelig tid, er det samtidig hans eneste mulighet for å renvaskes, uttalte Elden da politiet åpnet etterforskning. 

Mishandling i nære relasjoner

Siktelsen mot Ingebrigtsen gjaldt brudd på straffelovens mildeste voldsparagraf, paragraf 271, som har en maksimal strafferamme på ett års fengsel. 

 Kristian Myhre / TV 2
ETTERFORKNING: I seks måneder har Sør-Vest politidistrikt etterforsket saken mot Gjert Ingebrigtsen. Foto: Kristian Myhre / TV 2

Ingebrigtsen har fremdeles status som mistenkt i en annen sak, som gjelder mishandling i nære relasjoner.

Bistandsadvokaten til fem av Ingebrigtsens sju barn, Mette Yvonne-Larsen, har vært tydelig på at hun er uenig med Elden og har ikke hatt tro på at saken ville bli henlagt. 

 Simen Askjer  / TV 2
UENIG: Mette Yvonne-Larsen er bistandsadvokat til flere av Ingebrigtsens barn. Foto: Simen Askjer / TV 2

Larsen har ikke ønsket å kommentere saken nærmere, mens den er blitt etterforsket. 

– Hvordan har familien det?

– Familien forsøker å fokusere på andre ting enn denne saken, men de er selvfølgelig preget, har Larsen uttalt. 

Derfor skriver TV 2 om Ingebrigtsen-konflikten

Familien Ingebrigtsen er Norges mest profilerte idrettsfamilie, og har stått i en dyp konflikt de siste årene.

En familiekonflikt er i utgangspunktet noe som er privat, men den har påvirket miljøet rundt dem, og skapt store sportslige konsekvensene med noen av Norges største idrettsprofiler involvert.

Det handler om en familie som har en offentlig rolle, og har søkt offentlighetens søkelys i mange år - blant annet gjennom en TV-serie der de har sluppet seerne tett innpå seg.

Vi i TV 2 mener det er av offentlig interesse å omtale denne saken.
Vi er bevisst på de krevende etiske sidene ved saken, og vi vurderer nøye hva vi formidler og ikke.

Read Entire Article