Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner

2 weeks ago 16



  • Rettelse 29.04.2024 kl. 08.32: NRK skrev først at Gjert Ingebrigtsen var tiltalt for straffelovens paragraf 271 om kroppskrenkelse. Dette var feil. Tiltalen gjelder straffelovens paragraf 282 om mishandling i nære relasjoner.

Sentrale kilder til NRK opplyser at Gjert Ingebrigtsen er tiltalt.

VG omtalte saken først. De skriver at Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner mot et av barna sine.

Dette bekrefter politiet i en pressemelding.

Politiet: – Alle etterforskningsskritt gjennomført

– Alle etterforskningsskritt i saken er gjennomført, og det er nå foretatt en påtalevurdering av saken, sier politiinspektør Terese Braut Våge.

Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner, mot én av de fornærmede i saken.

– Den tidligere omtalte siktelsen for kroppskrenkelse er nå en del av tiltalen som gjelder mishandling i nære relasjoner, sier politiinspektøren.

Politiinspektør i Sør-Vest politidistrikt, Terese Braut Våge.

Politiinspektør i Sør-Vest politidistrikt, Terese Braut Våge.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Sør-Rogaland tingrett opplyser til NRK at saken foreløpig ikke er forhåndsberammet.

– Han er uenig i fremstillingen tiltalen er basert på

John Christian Elden og Heidi Reisvang er Gjert Ingebrigtsens forsvarere. De sier deres klient er orientert om tiltalen.

– Vi merker oss at saken nå har en helt annen karakter enn det den innledningsvis hadde, og at saken er henlagt for samtlige av de øvrige fornærmede. Hva gjelder de henlagte sakene, er vi enige i at det ikke er bevismessig dekning for at Ingebrigtsen har gjort noe straffbart, sier de i en felles uttalelse.

Anke i Tengs-saken i Stavanger tinghus 2023

Advokat John Christian Elden. Han har tidligere sagt at han forventer henleggelse av saken mot Gjert.

Foto: Annika Byrde / NTB

Videre sier de at Ingebrigtsen er uenig i fremstillingen av hendelsene som tiltalen er basert på, og at han her ikke erkjenner straffskyld.

– Vi ønsker ikke å forhåndsprosedere saken i offentligheten. Saken er naturligvis en belastning for alle berørte, og det bes derfor om at familien nå får ro. Vi vil komme tilbake til saken i retten, der den hører hjemme, sier de.

Siktet i desember

I desember ble friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen siktet for kroppskrenkelse.

Bakgrunnen er at Ingebrigtsen-brødrene høsten 2023 skrev en kronikk i VG om hvorfor de valgte å bryte samarbeidet med sin far (ekstern lenke).

Her fortalte de at oppveksten var preget av fysisk vold og trusler, og at ubehaget og frykten fortsatt satt igjen hos sønnene på grunn av barndommen.

Gjert Ingebrigtsen selv har uttalt at påstandene er grunnløse. Men i oktober startet politiet etterforskningen mot ham.

Strafferamme med fengsel inntil seks år

Straffelovens paragraf 282 kan gi fengsel på opp til seks år.

Gjert Ingebrigtsens advokat Elden har tidligere uttalt at han tror siktelsen vil falle bort når saken er ferdig etterforsket.

Men bistandsadvokat for fire av barna, Mette Yvonne Larsen, har sagt at hun ikke kan se for seg at saken blir henlagt.

– I hvert fall ikke hele saken, sier Larsen.

mette-yvonne-larsen-220623

Bistandsadvokat for fire av barna, Mette Yvonne Larsen.

Foto: Mirwais Moquim

Dette har skjedd i Ingebrigtsen-konflikten

Fra gullglis, realityshow og jubel, til familiebråk og beskyldninger om vold. Her er tidslinjen i Ingebrigtsen-konflikten.

De resterende sakene politiet har etterforsket er henlagt. Sakene mot fem av de fornærmede er henlagt på bevisets stilling, og én av sakene er henlagt på foreldelse.

– Årsaken til at de er henlagt på ulike koder, kan jeg ikke gå inn på nå, sier politiinspektør Braut Våge. .

Flere avhør i saken

Politiet har avhørt Gjert Ingebrigtsen og en rekke vitner. Det var lenge ventet at etterforskningen i saken skulle bli ferdig etterforsket før påske.

Men det ble gjort nye avhør i saken etter påske.

Dette etter en begjæring fra bistandsadvokat Larsen.

– En sentral del av etterforskningen er avhør. Vi vil derfor gjennomføre flere avhør av personer som ikke er avhørt tidligere, sa politiinspektør Terese Braut Våge til NRK i mars.

Store deler av saken har vært klausulert både for siktede og for alle de fornærmede i saken. Fredag 16. februar ble klausuleringen av dokumentene opphevet, slik at alle partene i saken fikk innsyn i samtlige saksdokumenter.

Politiet understreker at etterforskning av saker som gjelder mistanke om mishandling i nære relasjoner er saker som krever grundig etterforsking og som erfaringsmessig tar tid å etterforske.

– I siste del av etterforskningen har vi gjennomført flere avhør av personer vi ikke tidligere har avhørt, for å belyse sakene på en best mulig måte, sier politiinspektøren mandag.

Publisert 29.04.2024, kl. 08.10 Oppdatert 29.04.2024, kl. 08.59

Read Entire Article